01-09-2023

3 logeertips voor een leuke citytrip in Hasselt en Tongeren

Op citytrip in België? Dichtbij heb je ook leuke steden die een bezoek meer dan waard zijn. In Limburg zorgen het hippe Hasselt en het historische Tongeren voor een verrassende stedentrip. Wij zochten alvast enkele logeeradresjes voor je uit waar je in rust terugkeert na al dat citytrippen.

Stadshuisje 36

Bij Stadshuisje 36 is de bruisende stad Hasselt heel dichtbij, maar toch lijkt het soms heel ver weg te zijn. Dat allemaal dankzij het kleine paradijs waar je overnacht in een heel rustige buurt. Mady verwelkomt je hartelijk in haar warme en sfeervolle vakantiewoning met oog voor detail. Zet je weekend goed in met een uniek saunabezoek in de knusse pipowagen.

Gelegen op wandelafstand van het station en het centrum van Hasselt ben je direct in de hoofdstad van Limburg. Een terrasje doen, dwalen door de winkelstraten en de kleine steegjes vol street-art opzoeken. Wil je liever de fiets op? Je zit direct op het fietsroutenetwerk om zo de groene stadsrand te verkennen. ’s Avonds keer je terug om helemaal weg te dromen met een drankje op het grote terras van de vredige stadstuin.

Pipowagen van Stadshuisje 36 in Hasselt

Hoeve De Sterappel

Tussen de velden en de fruitboomgaarden ligt de authentieke B&B Hoeve De Sterappel. Hier vind je de ideale balans tussen rust en het stadsleven. Start je weekendje goed met een drankje op het gezellige terras.

Vanuit deze voormalige boerderij trap je zo het fietsroutenetwerk op. Heb je zelf geen fietsen bij? Geen probleem, bij de B&B staat je gehuurde elektrische fiets na het ontbijt onmiddellijk klaar voor vertrek. Zo fiets je gemakkelijk richting de eerste stad van ons land voor een vleugje geschiedenis. Daarna zet je koers naar het restaurant van de B&B waar je je vingers aflikt aan het streekgebonden menu. De lokale producten neem je als souvenir mee naar huis vanuit het hoevewinkeltje.

Tuin van Hoeve De Sterappel in Tongeren

‘t Hemelhuys

In hartje Hasselt logeer je bij hotel ’t Hemelhuys. Vergis je niet: dit kleinschalige boetiekhotel barst van gezelligheid waarbij je steeds een warme en persoonlijke service krijgt van Ann en Liesbeth. Hier voelt iedereen zich dan ook thuis! Tussen de natuurlijk en warme materialen vind je authentieke vondsten van binnen- en buitenland terug. De charme van het verleden past perfect in elkaar met het hedendaagse comfort.

Na een hemelse nacht vol zalige dromen word je wakker met een droomontbijt in de charmante stadstuin. Een vers assortiment vol lekkers zoals zelfgemaakte confituren en yoghurt, croissants en versgeperste appelsiensap. Zo ben je helemaal klaar om je dag te starten! Rondom het hotel liggen musea, boetieks en restaurants om je dag naar eigen wens op te vullen.

Hotel 't Hemelhuys in Hasselt