09-10-2020

Vriendinnenweekend in Bilzen

Heerlijk toch, zo eens een weekendje weg met de meiden? Dat dachten Nele, Miet, Laura en Indra ook. Bilzen bleek de perfecte bestemming! Lees hier hun verhaal.

Ontwaken tussen groen

Onderweg naar B&B de Boerderaaj vragen we ons een paar keer af of we wel juist zitten. De B&B ligt middenin het glooiende landschap van Haspengouw, verscholen tussen de fruitbomen. Werkelijk een verborgen pareltje! De eigenaars renoveerden deze hoeve met hart en ziel, dat merken we meteen wanneer ze ons fier het fotoalbum van de verbouwing tonen. Je slaapt hier heerlijk uit, in totale rust en tussen het groen. ’s Morgens krijgen we al meteen een flinke portie Haspengouw op ons bord met allemaal verse streekproducten. Een topper! Na het ontbijt brengt een yogasessie onder begeleiding ons helemaal tot rust. In de tuin tussen de fruitbomen met zalig uitzicht over het dal. We zijn helemaal klaar om aan de dag te beginnen! Eerste stop: Alden Biesen, één van de topattracties in Bilzen en op een steenworp van onze B&B.

De B&B ligt middenin het glooiende landschap van Haspengouw, verscholen tussen de fruitbomen. Werkelijk een verborgen pareltje!

yogasessie met vriendinnen in bilzen bij de boerderaaj

Karren door Alden Biesen

Amai, Alden Biesen, wat een mooie plek! We verkennen het terrein met golfkarretjes, de zogenoemde Groene Wagentjes. De perfecte manier om de groene omgeving rond de Landcommanderij te verkennen. Je zoeft tussen grazende koeien, kleurrijke bloementuinen en eindeloos veel fruitbomen. Je kan kiezen uit verschillende routes en zo op korte tijd de leukste plekjes ontdekken. Een absolute aanrader voor mensen met kinderen. Rijden met de wagentjes is ook helemaal niet moeilijk. We hebben het zo onder de knie.

vriendinnen groene wagentjes bilzen

Cocktails sippen bij Beila

Beila is niet alleen de oudste gekende naam voor stad Bilzen maar ook een gloednieuw hotel en loungebar pal in het centrum. Wanneer je binnenkomt voel je meteen de liefde voor kunst en design. De inrichting is modern en overal vind je unieke touches en kunstvoorwerpen van lokale kunstenaars. In de loungebar drinken we heerlijke cocktails. Bram, hoteluitbater en cocktailkunstenaar, maakt de cocktails alsof hij nooit iets anders deed. Voor ieder wat wils. Nele krijgt zelfs een specialleke mét rook. Heel lekker!

Bilzen is echt een leuke cocktail, van alles!

vriendinnen drinken cocktails bij beila bilzen

Mysterieus kasteel

Om de dag af te sluiten trekken we terug naar Alden Biesen, deze keer voor Bilzen Mysteries ‘het Verhaal’*. Het is een heel andere setting en sfeer om hier ’s avonds te komen. Samen met de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, volg je met behulp van een tablet het verhaal van Alden Biesen. Het kasteel staat er, iedereen kent Alden Biesen. Maar wat zit daar achter? Op deze manier krijg je eigenlijk de hele historie mee. Het spectaculaire klank- en lichtspel van Bilzen Mysteries is een mooie afsluiter. Bilzen is een leuke cocktail, van alles!

* Deze activiteit is permanent afgelopen. Je kan je wel nog amuseren met Bilzen Mysteries: Het Complot.

bilzen mysteries het verhaal