01-06-2022

Stijlvol overnachten doe je bij deze 5 logies

Wanneer je een weekendje weg gaat samen met je lief of vriendinnen, wil je niet inboeten aan cosy en trendy interieur. Smaakvol ingerichte logies tillen jouw weekend net naar een romantische en luxe overnachting. Van een stijlvolle citytrip tot een trendy kasteel, deze logies zorgen ervoor dat jij in klasse logeert! 

The Century  

Het historische gebouw van The Century is de place-to-be voor jouw citytrip naar Hasselt. Met een prachtige buitenkant als letterlijke en figuurlijke voordeur van Hasselt kom je thuis na een dagje eropuit geweest te zijn. Ook binnen heb je een trendy interieur als je bijvoorbeeld in Grand Café, het restaurant van het hotel, je buikje vult. Daar smul je op elk moment van de dag van prachtig gedresseerde gerechten in een gemoedelijke sfeer op het verwarmde zonneterras. 

Fashionista’s brengen best direct een tweede koffer mee. Die kan je vullen met al je nieuwe aanwinsten die je hebt gescoord in de winkelstraten van Hasselt. The Century bevindt zich net op de hoek van de grote winkelstaat aan de kleine ring van Hasselt waardoor je gelukkig niet ver hoeft te wandelen. Laat je dus maar helemaal gaan! 

Hotel The Century in Hasselt

Hotel l’O de Vie 

Wil je net zo stijlvol als een prins of prinses in een kasteel verblijven, maar toch warm en gemoedelijk? Droom erover in het gerenoveerde neoclassicistisch Kasteel Peten waarin Hotel l’O de Vie is gevestigd. Beneden en buiten zijn de authentieke kasteelelementen bewaard gebleven, maar je slaapt in een eigentijdse en comfortabele kamer. Het Truiense hotel serveert je met een hartelijke glimlach het ontbijt met zicht op het kasteelpark. Daar kan je eveneens van genieten met een drankje op het terras of het dakterras.

Na het rijkelijke ontbijt is het tijd om te genieten van het glooiende landschap van Sint-Truiden, dat niet voor niks het hartje van Haspengouw wordt genoemd. Toer langs boomgaarden, uitgestrekte weilanden en fraaie vierkantshoeves. Op het kasteelterrein zelf zwem je in het binnenzwembad en blijf je sportief in de fitness. Gasten met een zorgbehoefte worden extra in de watten gelegd door de gastvrije service en het Triamant zorgteam dat 24/7 klaarstaat.

Hotel l’O de Vie in Sint-Truiden

De Sjieper 

In De Sjieper verblijf je in een moderne vakantiewoning in het pittoreske Lanaken. Vroeger was het een oude vierkantshoeve van een schaapsherder maar nu geniet je hier stijlvol in de ongerepte natuur. Het kookeiland, de regendouches en de sfeervolle zithoek met open haard dragen allemaal bij aan de charmante, huiselijke en luxueuze sfeer. Van cosy en trendy gesproken! 

Wanneer je barbecuet in de grote tuin, spot je van daaruit zelfs herten in het groen. Dat zijn nog eens graag geziene gasten! Wil je nog meer natuur zien? Wandel of fiets met de gehuurde e-bikes naar de oude waterburcht in Domein Pietersheim in Lanaken. Een andere bestemming voor je uitje zijn de oevers van de Maas in RivierPark Maasvallei. Tussen de Gallowayrunderen en Konikpaarden wandelen doe je dan weer in natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd.  

Vakantiewoning De Sjieper in Lanaken

Belle-Vie

In de belle époque wijk van Sint-Truiden overnacht je in het art-nouveauhotel Belle-Vie. Het verbaast je dan ook niet dat er heel wat lusters, moluren, sierlijsten en andere decoratieve elementen in het hotel te vinden zijn. Je verblijft in een luxueuze en ongedwongen sfeer. Romantiek is in de kamer ook niet ver te zoeken door de knusse gezelligheid van het interieur. Denk maar aan een open haard, hoge plafonds en warme kleuren.  

Het prachtige herenhuis is jouw toevluchtsoord naar rust, maar wil je toch de omgeving verkennen dan hoef je daarvoor niet ver te gaan. Als zesde monumentenstad van Vlaanderen is Sint-Truiden een ware parel van erfgoed en cultuur met monumenten zoals de Abdijtoren, het oude Stadhuis en het begijnhof. Na de monumenten bezocht te hebben, shop je gezellig in de leuke boetiekjes.  

Hotel Belle-Vie in Sint-Truiden

De Lindedroom 

Kom jij dromen in De Lindedroom? Waan je in een cosy maar stijlvolle vakantiewoning in Peer. De landelijke en rustige sfeer komt helemaal naar boven als je ontwaakt met het prachtige uitzicht over de velden. Jouw trouwe viervoeter blijft uiteraard niet alleen thuis! Die rent erop los in de omheinde tuin na overleg met de uitbaters. Ondertussen kijk jij uit op de ganzenwei met een glaasje in de hand. 

Echte dierenvrienden voelen zich hier helemaal thuis. Ganzen voederen en meevolgen hoe de boer zijn koeien melkt, is onderdeel van jouw dag. Jouw lekker ontbijt maak je klaar met verse eitjes. Vers krachtvoer voor de dag! Met de fiets ben je hier direct op het fietsroutenetwerk voor een dagje trappen. Rij langs de Reus der Kempen, grafheuvels en vele kerken met schilderachtige vergezichten. Nadien rust je uit in jouw met airco verkoelde kamer. 

Vakantiewoning De Lindedroom in Peer