Heb je binnenkort een fietstocht in Limburg op de planning staan? Dan is het misschien wel een goed idee om één van deze 6 bijzondere plekjes mee op te nemen op je route.

1. Kunstfietsroute

In en rond Bilzen zijn maar liefst 16 kunstwerken terug te vinden die je in 1 fietsroute kan combineren. Deze kunstwerken symboliseren de eigenheid en verbondenheid van de Bilzerse woonkernen.

Fietsen door de bomen

2. Fietsen door de bomen

Ga anders eens Fietsen door de Bomen. Deze unieke fietsbeleving werd recent geopend en is een echte must-do. Begeef je in hogere sferen en fiets op 10 meter hoogte door het Pijnven in Bosland.

Fietsen door het water

3. Fietsen door het water

Recht doorheen het water fietsen zonder kletsnat te worden? Daarvoor moet je in Bokrijk zijn. Tijdens deze fietsroute kom je oog in oog te staan met een grote vijver die je kan doorkruisen van begin tot eind.

Kunstproject The Yard

4. Kunstproject The Yard

In As staan op de oude sporen van de stationsite vier treinstellen die door professionale street art kunstenaars omgetoverd werden tot kleurrijke eyecatchers. Start hier je fietstocht door Nationaal Park Hoge Kempen.

De Helmen in Halen

5. Helmen in Halen

Langs het fietsroutenetwerk, ter hoogte van fietsknooppunt 351, in Halen, staan in het landschap 44 grote betonnen helmen opgesteld. Een herinnering aan de Duitse bezetting in de Eerste Wereldoorlog en een prachtige plek om even stil te staan.

Tumuli Gingelom

6. Tumuli Gingelom

Als je in de buurt van Gingelom fietst, kan het zijn dat je de tumuli tegenkomt. Wat zeg je? Tumuli zijn grafheuvels van rijke Romeinen. Nu zijn het opmerkelijke landmarks.

Hoogtepunten

Fietsen door de Bomen - FDDB2

Fietsen door de Bomen

de Limburgse Kempen
Fietsen door het water - meisje

Fietsen door het water

de Limburgse Kempen
Graffitikunstwerk "The Yard" - The Yard

Graffitikunstwerk "The Yard"

de Limburgse Kempen
Dit zijn wij, 44 Limburgse helmen - 44 helmen

Dit zijn wij, 44 Limburgse helmen

de Limburgse Kempen
Verborgen moois Gallo-Romeinse tumuli - Tumuli

Verborgen moois Gallo-Romeinse tumuli

Haspengouw
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis
Terhills Hotel