01-05-2021

Een dag in Hamont-Achel

Kies je voor een dag in Hamont-Achel, dan kies je voor variatie. Van een adbij met lekkere bieren tot wandelingen door geurende naaldbomen en langs Teutoons erfgoed. Sluit af met een stukje geschiedenis uit Wereldoorlog I.

10u00 // De perfecte start

Begin je dag in Hamont-Achel aan een prachtig stukje erfgoed. De Achelse Kluis, een abdij waar je de lekkerste bieren kan proeven, is hét startpunt voor een zalige wandeling door de Warmbeekvallei. In dit gebied geniet je van geurende naaldbomen en een resem aan bijzondere diersoorten. Van de lokroep van de bosuil tot het gekwaak van de heikikkers. Naast de natuurbeleving stuit je overal op restanten uit het rijke historische verleden die ‘de Teuten’ voor ons achterlieten. Volg de oranje (6,3 km), gele (8,7 km), of stevige rode wandeling (13,9 km). Je passeert de mooiste plekjes en beland vanzelf aan je volgende stop: Domein de Bever.

Tip: wil je de Achelse abdijbieren mee naar huis nemen? Spring dan even binnen bij de abdijwinkel of in de herberg.

Zicht op de Achelse Kluis in Hamont-Achel

12u00 // Vertoeven in de bossen

Domein de Bever, middenin de Vallei van de Warmbeek, is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Op het grote terras geniet je van een lekkere koffie, frisse pint of verse hap. Terwijl je rustig tuurt naar de bosrijke omgeving met grote visvijver spelen de kleintjes hier heerlijk buiten. Heb je het liever wat actiever? Bewandel dan met de kinderen het ‘Beverpad’. Twee kilometer lang struin je langs hooilanden, de vijver en een bessenplantage. En onderweg: een heleboel leuke speelelementen!

Domein de Bever in Hamont-Achel

16u00 // Raak ‘Den Draad’ niet kwijt

Deze restant uit Wereldoorlog I, gekend als ‘De Doodendraad’, ‘Draad des Doods’ of simpelweg ‘Den Draad’, is een boeiend stukje geschiedenis om je dag mee af te sluiten. Dit stroomstootwapen werd tijdens WOI ingezet door de Duitsers langs de gehele Belgisch-Nederlandse grens en had een spanning van 2.000 Volt (!) of meer. Speciale bordjes leiden je naar een reconstructie van deze toch wel akelige versperring.

Goesting in een dagje Hamont-Achel? Check toerisme-hamont-achel.be voor meer inspiratie!

De Doodendraad in Hamont-Achel