01-05-2023

Kinrooi, voor een goedgevulde daguitstap

Kinrooi is synoniem met duurzaam genieten. Van ecologisch rondtoeren tot proeven van de natuur, elk deel van je dag hier speelt zich af in een uitgestrekt groen decor. Nergens is de landelijke skyline mooier dan in deze grenzeloze groentetuin!

Een gezin in een Kinrooise E-Car

10u00 // Met de stroom mee

Geniet vandaag met je blik op morgen, met de milieuvriendelijke Kinrooise E-Cars en E-Scooters! Zo verken je geruisloos en op eigen tempo de groene long van de Maasvallei. Stel zelf je sightseeing tour samen of laat je op weg helpen door Visit Kinrooi met de leukste themaroutes. Even afgeleid door de prachtige omgeving? Geen nood, je krijgt een gps mee zodat je steeds weer en route geraakt. Laat de natuur jullie setting zijn voor een gezellige picknick, of laat je heerlijk bedienen in één van de vele horecazaken onderweg. Ready, set, E-go!

Een koppel wandelt langs de Vinkenbierroute

13u00// Ene vinken

Even de benen strekken doe je daarna met de Vinkenbierroute, een wandeling van tien kilometer voorbij interessante plaatsen in Geistingen, Ophoven en Kessenich. Een aantal van deze plekjes speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van het Vinkenbier. Je krijgt vermakelijke anekdotes en leuke weetjes, én de kans om het assortiment zelf te proeven! Snoer je wandelschoenen stevig vast en haal de wandelkaart met een Vinkenbiertje op bij het toeristisch onthaal van Visit Kinrooi. Schol!

Asperges steken op het veld

16u00 // Witte goudader

Tussen de bedden van de Kinrooise aspergevelden krioelt het in het voorjaar van de bedrijvigheid. De boeren zijn nu volop bezig met het steken van dit witte goud. Kinrooi is de aspergegemeente bij uitstek, omdat de lichte, losse zandgrond de ideale bodem is voor deze fijngevoelige groente. Overtuig jezelf van de uitzonderlijke kwaliteit in één van de horecazaken of in de hoevewinkels van de lokale aspergetelers. Op verschillende woensdagnamiddagen kan je bij Hoeve ’t Bommesaarke tussen 13 en 17 uur op bezoek voor een woordje uitleg. Een uitgebreide rondleiding met proevertje is steeds mogelijk op reservatie. Voor een volmaakte dag sluit je af met een diner langs het veld. Geniet van kraakverse asperges, heerlijk bereid en met een uitzicht op de akkers waar ze die ochtend zijn gestoken.