01-06-2021

Een dagje fietsen in Lanaken

Geniet van een dag cultuur en natuur in het bruisende Lanaken. Start vanop de fiets in het Nationaal Park Hoge Kempen en trap zo je weg richting landelijke dorpen en boeiende kunst. Sluit af met een heerlijk diner in het mooiste dorpje van Vlaanderen.

Uitzicht over het water in Lanaken

10u00 // Trap de dag af in het groen

Start je dag met een frisse fietstocht door de landelijke en groene omgeving van Lanaken. Je fiets huur je in Domein Pietersheim. Maak zeker wat tijd vrij om de geitjes, varkens en andere lieve boerderijdieren van de kinderboerderij gedag te zeggen. Aan de hand van het handige knooppuntensysteem op ons fietsroutenetwerk stippel je feilloos een route uit. Volg je de punten 140 – 63 – 62 – 558 – 131 dan maak je een heerlijke tocht van zo’n 22 km rondom Pietersheim richting het landelijke Gellik.

Tip: Ben je meer van het stappen, dan maak je vanaf deze locatie ook een aantal prachtige wandelingen door het Nationaal Park Hoge Kempen. Wist je dat twee wandelingen in het gebied zelfs het wandelkeurmerk ‘Premiumroute’ kregen?

Fietsers aan de Waterburcht Pietersheim in Lanaken

13u30 // Glo’Art or go home

Maak tussen knooppunten 131 en 140 een tussenstop bij Glo’Art in Neerharen. In dit fascinerende kunstencentrum kijk je écht je ogen uit. Meer dan 300 kunstenaars uit 60 verschillende landen streken hier neer om hun meest creatieve zelf te zijn. Het resultaat is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De verbazingwekkende collectie van maar liefst 1500 (!) werken bewonder je in galerijen en het groene park langs waterpartijen, paadjes en tussen bomen. Bestel je ticket voor een bezoek op voorhand.

Kunstencentrum Glo'Art in Lanaken (Neerharen)

17u00 // Mooiste dorp van Vlaanderen

Sluit, na het retourneren van de fietsen, je dag af in het charmante Oud-Rekem. In 2008 kreeg dit Maasdorpje de stempel ‘Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wandel er even rond en je begrijpt al heel snel waarom. Tussen de vele historische gebouwen, kasseienstraatjes en kastelen waan je je even terug in de tijd van ridders en jonkvrouwen. Geniet van een heerlijk bourgondisch diner in één van de vele gezellige restaurants. Bon appétit!

Goesting in een dagje Lanaken? Check visitlanaken.be voor meer inspiratie!

Oud-Rekem, mooiste dorp van Vlaanderen