01-07-2023

5x zonnige zomerbars

Wanneer warme zonnestralen je huid beroeren en de dagen weer wat trager gaan, geven deze vijf adresjes je het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis. Het weer mag je dan misschien niet in de hand hebben, een lekker drankje in ieder geval wel!

Het is gezellig druk op het zonovergoten wielerterras van Café Coureur.

Café Coureur

Daar zijn de tenten, daar is de zon. Café Coureur slaat opnieuw zijn stretchtent op voor een heuse zomerbar en brengt zo nog meer vakantiegevoel naar hun sfeervolle wielercafé. Vanop het westelijk gerichte terras reikt het zicht tot 50 kilometer ver, bij heel helder weer kan je zelfs de mijnterrils van Genk zien! Hier geniet je van ambiance, verfrissende drank en een smakelijke hap, tot de nacht valt over het kleurenschouwspel van de avondzon. Het enige dat jij moet meenemen is goed gezelschap.

Waar: Oorsprongstraat 5 in Borgloon
Wanneer: Van dinsdag t.e.m. vrijdag vanaf 10 u., op zaterdag en zondag vanaf 8 u.

Het terras van Cuisine DronePort biedt een unieke kijk op het vliegveld.

Cuisine DronePort

Wat geeft er meer vakantiegevoel dan een vliegveld! En bij Cuisine DronePort zit je op de eerste rij om vliegtuigen te spotten. Naast een unieke kijk op de landingsbaan van Brustem, biedt het mooie terras je ook een panoramisch zicht op de groene omgeving. Bovendien is het volledig overdekt, dus ook bij regenweer vertoef je hier in de zomerse buitenlucht. Van aperitief tot digestief en van lichte salades tot stevige vleesgerechten, ieders goesting wordt vervuld met seizoensgebonden streekproducten.

Waar: Lichtenberglaan 1090 in Sint-Truiden
Wanneer: Van dinsdag t.e.m. zondag  vanaf 11.30 u.

Het Street Art(y) zomerterras van Thor Terrazza geeft je een instant vakantiegevoel.

Thor Terrazza

Thor Terrazza is met reden al een gekende Genkse hotspot in de zomer. Dit jaar geeft Street Art(y) zomerterras jou nog meer instant vakantiegevoel omringd door groen, erfgoed en de waterpartijen van het Urban Thor Park. Spirits en mocktails krijgen gezelschap van tapas, op houtskool gegrilde vis, vlees en groenten en zomerse lounge beats. Kleurrijke canvassen en street art maken de beleving af. Overdekt, verwarmd en voorzien van vuurtafels blijf je ook bij minder zomers weer gezellig terrassen bij Thor Terrazza!

Waar: André Dumontlaan 67 in Genk
Wanneer: Op zondag, maandag, woensdag en donderdag van 12 tot 22 u., op dinsdag van 12 tot 15 u., op vrijdag van 12 tot 23 u. en op zaterdag van 14 tot 23 u.

De terrassen van Wilhelm Tell gonzen van de gezelligheid!

Recreatieoord Wilhelm Tell

Op zoek naar een zomers terras waar de kinderen zich volledig kunnen uitleven? Dat kan bij Wilhelm Tell! Er is een terras aan de ingang, een terras aan het waterparadijs en zelfs een overdekt terras. Terwijl jij geniet van verfrissende drankjes en een gezellige babbel, hebben de kinderen de tijd van hun leven op de kleurrijke speeltuin of het spetterende zwemparadijs. Na al die glijbanen, klimrekken en waterattracties is het tijd om grollende buikjes te vullen. Op de uitgebreide eigentijdse menukaart vindt iedereen zijn goesting. Honger gestild? Na zo’n geweldige dag de kinderen vast ook!

Waar: Hoeverweg 87 in Opglabbeek
Wanneer: Iedere dag open vanaf 10 u.

Het zomerterras van Westpunt in Hasselt heeft een prachtig zicht op het water.

Westpunt

Bij Westpunt in Hasselt krijg je naast heerlijke drankjes en mooie borden ook dagelijks een adembenemende zonsondergang geserveerd. Wat geeft er meer vakantie vibes dan relaxen op een zonneterras met zicht op water. Ook bij een regenbui of bij frisse temperaturen blijft het uitzicht van de partij dankzij de glazen veranda. Trakteer jezelf op een vakantiemoment vlakbij thuis en kom naar het zomerterras van Westpunt, volgens sommigen zelfs het mooiste van Hasselt.. Wij laten jou beslissen.

Waar: Hoogbrugkaai 91 in Hasselt
Wanneer: Iedere dag open vanaf 11 u.