01-06-2022

Bilzen op maat van twintigers

Met de stijgende temperaturen neemt ook de zin toe om buiten te zijn, mensen te ontmoeten en samen op pad te gaan. Wij zetten vijf toppers op een rij voor een geweldige uitstap naar deze mooie stad op de grens van de Limburgse Kempen met Haspengouw.

1. Hoogtepunt

Stoppen op je hoogtepunt? In Bilzen start de zomer er net mee! Op zondag 5 juni wordt het centrum van de stad overgenomen door hoogstaand straattheater en spektakel van de bovenste plank. Denk aan fietsen in de lucht, trampolines, vrije val-attracties en death rides! Ook de Bilzerse horeca brengt je in hogere sferen met hun culinaire aanbod. Kom naar Hoogtepunt en laat al je zintuigen zweven!

2. Terrasjes

Een bezoek aan Bilzen staat gelijk aan terrasjes doen. Die zijn hier dan ook buitengewoon gezellig en sfeervol! Op en rondom de Markt is er altijd wat te zien en te beleven. Bovendien wordt het plein ook deze zomer verkeersvrij gemaakt tijdens het weekend zodat horecazaken hun terrassen weer tot op de straat kunnen zetten. Dubbel zoveel terras voor dubbel zoveel genieten!

3. Groene wagentjes

Ecologisch toeren door het mooie Haspengouw? Het kan met de groene wagentjes van Bilzen! Deze elektrische golfkarretjes met plaats voor vier personen zijn perfect om de regio op een comfortabele en leuke manier te verkennen. Vertrekken doe je vanuit het historische Alden Biesen of aan Fietsfabriek 3740. Zin in een fruitroute? Liever kerkdorpen verkennen of kastelen afvinken? Een gezellige picknick in het Munsterbos? Of de bruisende sfeer van het stadscentrum opsnuiven? Kies & Ride!

Praktisch: De wagentjes dienen ten laatste om 17 uur terug ingeleverd te worden.

4. Picknicken

Het geluid van wind door bomen en vrolijk vogelgezang. Een knapperige broodje met lokale honing. Een verfrissende slok Biesonder appelsap of wijn uit Haspengouw. Proef de omgeving letterlijk en figuurlijk met een overheerlijke streekproductenpicknick. De stadsparken Haffmans of Petry, het Munsterbos, het Engels Park of vlonderpad in Alden Biesen: Bilzen kent tal van wondermooie plekjes. Haal je picknickpakket af aan het toeristisch onthaal Alden Biesen en trek eropuit!

Praktisch: De picknick dient minstens 3 werkdagen op voorhand besteld te worden via de webshop stad Bilzen.

5. Fietsfabriek 3740

Met de opening van Fietsfabriek 3740 wil de stad Bilzen “iedereen op de trappers”! Huur een e-bike of fiets of laat jouw fiets er herstellen. Is je stalen ros op leeftijd en wil je hem een tweede leven geven? Doneer hem aan de Fietsfabriek, zij maken er een prachtige tweedehandsfiets van! Lekker handig: je vindt deze fietshub in het centrum, vlakbij het station. In de toekomst wil de stad het aanbod uitbreiden met lessen, tochten op maat en nieuwe fietsbelevingen voor mensen met een beperking.

Samen genieten van rust en natuur of voluit gaan voor adrenalinekicks en alles daartussen: Op naar Bilzen voor een onvergetelijk leuke trip! GSM uit. Amusement aan.