01-07-2022

Maaseik op maat van waterratten

Dat je je wandel- en fietshonger in de prachtige Limburgse natuur uitstekend kan stillen, is niets nieuws. Maar wist je dat ook waterliefhebbers hun hart hier kunnen ophalen? De Maas en de grindplassen, de Bosbeek, de Witbeek, de Zuid-Willemsvaart, de vele waterplassen in de natuurgebieden en de Wouterbron in Opoeteren: duik mee in het uitgebreide aanbod van waterrijk Maaseik!

Sporta Spot Maasland

Voor een heerlijke dag aan het strand moet je niet verder dan het Maasland! Aan de rustige Heerenlaakplas vind je Sporta Spot Maasland, een watersportparadijs te midden van frisgroene duinen én een ministrand! Deze Beach club heeft werkelijk alles voor een top-sportieve vakantie in groep. Met 78 bedden verdeeld over 15 premiumkamers kunnen scholen, verenigingen, bedrijven, vriendengroepen en families hier heerlijk ongedwongen ontspannen midden in de natuur. Van bananaride tot zeilen, hier is het water jouw speelterrein. Skimboard, SUP board. Wakeboard. Sliderace. Tuberace. Geen woordenboek nodig? Dan is Sporta Spot Maasland helemaal iets voor jou!

Aan de rustige Heerenlaakplas vind je watersportparadijs Sporta Spot Maasland.

Suppen op de Aldeneikerplas

What’s SUP? Het is de afkorting voor Stand-Up Paddle wat zoveel betekent als rechtop staan op een speciale surfplank en peddelen maar! Suppen heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het is toegankelijk, leuk, en op een beetje gevoel voor evenwicht na niet al te inspannend. Op de Aldeneikerplas in Maaseik kan je deelnemen aan SUP activiteiten van elke slag. Zo zijn er SUP touren, SUP lessen, yoga SUP en zelfs honden SUP!

Stand-Up Paddle of SUP op de Aldeneikerplas in Maaseik ©D. Malou

Kajakclub De Oeter

Jong, oud, beginner of gevorderde, bij Kajakclub De Oeter kan elke waterrat zijn hart ophalen in het prachtige waterlandschap van Maaseik. Je kan hier een initiatie doen, een lessenpakket volgen of een ligplaats voor je watervoertuig reserveren. Huur een kajak, kano of waterfiets en ontdek de mooie Maaslandse natuur vanop het water. Maak je borst maar nat!

Bij Kajakclub De Oeter in Maaseik kan je een kajak, kano of waterfiets huren.

De Wouterbron

Omgeven door ongerept bosrijk gebied vind je recreatiedomein de Wouterbron, een ecologische zwemvijver met uitzonderlijke waterkwaliteit dankzij het drinkbaar bronwater dat dagelijks opborrelt uit de bronnen. Hier geniet je van water, strand en natuur in een oase van rust, ruimte en puurheid. Verblijf in één van de gezellige vakantiehuisjes aan de rand van de Duinengordel, waar de mooiste wandel-, fiets- en ruiterroutes voor je deur beginnen.

Recreatiedomein de Wouterbron in Opoeteren is een ecologische zwemvijver waar drinkbaar bronwater dagelijks opborrelt uit de bronnen.

Aquadroom

In het hart van Maaseik vinden waterfanaten hun gading in de Aquadroom, één van de mooiste zwembaden van Limburg! De plons- en ontspanningsbaden zijn uitgerust met sfeervolle verlichting en de unieke opstelling maakt het geheel warm en aangenaam. Het wedstrijdbad biedt sportieve zwemmers een echte uitdaging. Mag het wat spannender? Waag je aan de 125 meter lange bandenglijbaan met lange bochten en versnellingen of laat je 95 meter in het donker meevoeren langs speciale lichteffecten! Onverwachte jumps en korte bochten maken deze black-hole glijbaan eentje voor echte durvers!

In het hart van Maaseik vind je zwembad Aquadroom.

Doen deze leuke activiteiten jou ook watertanden? Zet koers richting Maaseik en laat het waterdier in je los!