01-05-2022

Pelt op maat van gezinnen met jonge kinderen

Er is niets zo heerlijk als je kinderen zich zien amuseren. Helemaal wanneer je zelf kan meegenieten, toch? Pelt heeft tal van leuke activiteiten voor alle leeftijden. Dankzij het uitgebreide aanbod wordt een leuke gezinsuitstap plannen kinderspel!

1. Klankenbos

Tussen de bomen van het Provinciaal Domein Dommelhof zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen, mooi om naar te kijken en te luisteren. Klankenbos is vrij toegankelijk, op ieder moment van de dag. Willen jullie graag alle geheimen van dit uniek openluchtmuseum ontdekken? Boek een interessante rondleiding met gids of een kinderactiviteit!

Klankenbos zit verscholen tussen de bomen van het Provinciaal Domein Dommelhof, mooi om naar te kijken en te luisteren!

2. Waterpret in LAGO Dommelslag

Schoolslag. Vrije slag. Rugslag. Dommelslag! In het zwemparadijs van LAGO Pelt voelt iedereen zich als een vis in het water: binnen- of buitenpret, kinderbaden voor de kleinsten, wilde waterbanen voor waaghalzen, een golfslagbad voor surfdurfals en een ontspannende warmwaterlagune om even te bekomen. Hongerige buikjes worden gevuld in het gezellige Resteau-café of op het zwemmersterras, vanwaar mama’s en papa’s hun kroost in het oog kunnen houden.

Tip: Lago Pelt Dommelslag heeft een unieke zwemacademie voor kinderen! Van watergewenning, over leren zwemmen tot het verbeteren van hun zwemstijl: Een team van zwemleraren geeft hun zwemskills op spelende wijze een flinke boost. Zo genieten je kinderen ten volle van al die waterpret en ben jij als ouder helemaal gerust.

In het zwemparadijs LAGO Dommelslag in Pelt voelt iedereen zich als een vis in het water

3. Vuuravontuur met brandweervrouw Lucie

Heb jij het in je om een goede brandweervrouw of -man te worden? Ontdek het tijdens een onvergetelijk Vuuravontuur! Brandweervrouw Lucie neemt kinderen en hun (groot)ouders mee op een uitdagende tocht vol leuke opdrachten in prachtige natuur. Onderweg leren jullie van alles over brandpreventie. Wie weet ga je zelfs naar huis met een brandweerdiploma! Deze spannende zoektocht van 2,3 kilometer is het allerleukst voor kinderen tussen vier en tien jaar en is geschikt voor stevige buggy’s. Inschrijven of reserveren is niet nodig. Aan het startbord vind je flyers met alle informatie. Wel best voorzien: een potlood, papier en een muntstuk van € 0,50 voor een leuk aandenken!

Ga mee met brandweervrouw Lucie op Vuuravontuur, een uitdagende tocht vol leuke opdrachten in prachtige natuur.

4. Op stap met een ezel

Welk dier zit verstopt in gezellig? Een ezel! Deze aardige grazers tonen je graag de weg in het prachtige Bosland. Geniet met het hele gezin van een unieke uitstap in het gezelschap van Ijoor, Thincan of Donkey van ’t Ezelsbrugske. Het traject loopt langs verkeersluwe wegen door de groene bossen van Pelt en wordt afgestemd op de groep. Vermoeide wandelaartjes draagt de ezel met plezier op zijn rug. Samen heerlijk nagenieten doen jullie op het fietsterras waar de kinderen naar hartlust spelen in de boomgaard en iedereen smult van vers ambachtelijk schepijs.

Tip: Maak onderweg tijd voor een smakelijke pauze! Bestel een picknick met huisgebakken brood bij ’t Ezelsbrugske of neem er zelf eentje mee. De ezel draagt die met plezier! Geef jij hem in ruil een stukje van je appel?

De ezels van 't Ezelsbrugske tonen je graag de weg in het prachtige Bosland in Pelt.

5. Afvaart van de Dommel

Avontuurlijke families kunnen de mooie natuur bewonderen vanop rivier de Dommel. Huur een kajak of kano van de Neerpeltse Watersport Club en ga de uitdaging aan! Een kronkelende afvaart van 15 kilometer voert jullie langs twee prachtige natuurgebieden. De vaartijd is ongeveer drie uur, pauzes niet meegeteld. Onderweg komen jullie verschillende aanlegsteigers tegen waar je even kan aanmeren om te rusten. Is de hele afvaart wat lang? Plan een korter traject door te starten of stoppen aan één van de aanlegsteigers. Zwemvesten en waterdichte tonnen zijn gratis beschikbaar. Vergeet jullie picknick niet en maak er een onvergetelijke uitstap van!

Huur een kajak of kano van de Neerpeltse Watersport Club en vaar langs de kronkelende afvaart van van de Dommel langs twee prachtige natuurgebieden.

Klein of groot. Rustig of energiek. Dierenvriend, waterrat, muzikant of actieheld. Pelt heeft toppers in de aanbieding voor elk familielid. Hier hebt ge zin in samenzijn!