01-05-2023

Maaseik op maat van watersporters

Maaseik, het watermerk ...
Ontspan, dichtbij en ver weg van alle drukte.
Dompel je onder in rust, geuren, kleuren.
Laat je drijven op het ritme van plezier.
Beleef bruisend Maaseik.
Historisch mooi het hele jaar rond.
Krijg zin in meer ... Veel meer.

watersport aan de Heerenlaakplas

  

yoga-SUP op de Aldeneikerplas

Suppen op de Aldeneikerplas

SUP! Nog nooit van gehoord? Het is de afkorting voor Stand-Up Paddle, een uitdagende wateractiviteit waarbij je rechtopstaand je evenwicht probeert te houden op een speciale surfplank. Lukt het? Peddelen maar! Deze onconventionele sport duikt de laatste jaren op haast elke vakantieplek op, ook aan de Limburgse Maasplassen! Spreek een datum en tijd af voor jou en je groep vanaf 4 personen of schrijf je in voor een activiteit zoals yoga-SUP of honden-SUP.

Boten in Jachthaven Heerenlaak

Jachthaven Heerenlaak

Een intieme jachthaven, in het hart van de ongerepte natuur én vlakbij de stad. Heerenlaak verenigt het beste van twee werelden voor watersporters, bezoekers en verblijfsgasten. In de jachthaven staat snelheid voorop, motorboten en waterskiërs genieten er fullspeed! Voor dagtoeristen is het terras vlakbij de haven een zalige pleisterplaats. Geniet samen van de zuiderse sfeer. De activiteiten op het water en de mooie boten bezorgen je een instant vakantiegevoel.

Een kajakker in het Oeteldal

Kajakclub de Oeter

Sportievelingen én natuurliefhebbers halen hun waterhart op bij Kajakclub de Oeter, op het eilandje van het Oeteldal. Huur een kajak, kano’s, waterfiets of SUP voor een tocht op de Zuid-Willemsvaart of de Maas. Perfect voor een familiedag, bedrijfsuitje of teambuilding! Ben jij een echte durfal? Dan zijn de georganiseerde tochten naar de Ardennen helemaal voor jou! Zowel jong als oud, beginner of gevorderde, de Oeter biedt opties voor waterratten van elk niveau. Je kan hier een initiatie doen, een lessenpakket volgen of een ligplaats voor je watervoertuig reserveren.

Sporta Spot Maasland

Samen gezond ontspannen vlakbij en op het water doe je bij Sporta Spot Maasland, een unieke locatie met privézandstrand aan de Heerenlaakplas. Het is de ideale plaats voor een leuke activiteit met je school, vereniging of bedrijf, omgeven door de rust en pracht van het Maasland. Banana ride, wakeboarden, windsurfen en zeilen, maar ook boogschieten, BMX of trampolinespringen, dit is slechts een greep uit het brede aanbod van sportieve mogelijkheden!

watersporters bij Sporta Spot Maaseik

Aquadroom

Stad Maaseik is met recht en rede trots op hun Aquadroom van een zwembad. Dit prachtig aangelegde waterparadijs telt verschillende plons- en ontspanningsbaden, een 25 meter-lang wedstrijdbad en een buitenzwembad. En dan zijn er de twee spectaculaire glijbanen, daar krijgen de kinderen nooit genoeg van! En het saunagedeelte is een oase van rust voor wie even uit de drukte wil. Kortom: puur waterplezier voor jong en oud!

waterpret bij Aqadroom zwembad