01-06-2023

Riemst op maat van adventure seekers

Van steil omhoog tot diep onder de grond: In Riemst kan je terecht voor een avontuurlijke uitstap op elk niveau!

De mergelgroeven van Riemst

De mergelgroeven van Riemst

De ondergrondse gangenstelsels in en rond Kanne zijn bijna niet te bevatten. Uitgestrekt, torenhoog, pikdonker en muisstil hullen ze hun bezoekers in een geheimzinnige sfeer. Eeuwen geleden werd deze fascinerende ondergrondse wereld achtergelaten door blokbrekers die hier kalksteen delfden. Vandaag vind je er een indrukwekkend gangenstelsel van maar liefst 16 kilometer, met minstens evenveel bedrijvigheid als toen. Kom naar de mergelgroeven van Riemst en wees getuige van dit bijzondere stuk erfgoed. (psst, vergeet je zaklamp en warme trui niet!)

Wandelen in natuurgebied Molenbeemd in Riemst

Fysieke uitdaging? GR-route met paalkampeerplaats!

Aan wandelgelegenheid geen gebrek in Riemst, en dat geldt ook voor de avontuurlijke hikers onder ons. Wist je dat Riemst doorkruist wordt door maar liefst drie Grote Routepaden? Zo laat de hoofdroute van de streek-GR Haspengouw je een heuse 129 kilometer stappen langs de mooiste plekjes van Membruggen en Genoelselderen. Denk aan de veelzijdige natuurgebieden de Molenbeemd en het Grootbos, en het majestueuze Wijnkasteel Genoels-Elderen. Deze langeafstandswandeling werd eerder al bekroond tot Wandelroute van het jaar. Maken we de avonturier in jou al wakker? Laat je innerlijke Bear Grylls helemaal los en kampeer in de bivakzone van Grootbos! (psst, vergeet je plekje niet te reserveren!)

de Slingerberg in Riemst

Dé kuitenbijter van Limburg: de Slingerberg

Riemst en wielrennen gaan hand in hand (of is het hand op stuur?). Zo is het golvende landschap een terugkerend decor voor wielerwedstrijden. Dé scherprechter is de Slingerberg, die je 67 hoogtemeter doet afleggen over een lengte van 1,2 kilometer. Als we de Voerstreek even vergeten, is deze meander de zwaarste beklimming van Limburg! Je vindt dit uitzonderlijk fotogenieke traject in Zusserdel, ten zuiden van Kanne. Smeer die benen in, fiets van knooppunt 402 naar 80 en waag je aan deze slingerende uitdaging! (psst, vergeet je helm niet!)