30-06-2020

6 unieke plekjes op jouw wandelroute

In Limburg kan je tijdens je wandeling zomaar een bijzonder plekje tegenkomen. Wij zetten er 6 op een rijtje die je zeker gezien moet hebben.

'Reading between the Lines' (doorkijkkerkje) van Gijs Van Vaerenbergh bij Borgloon

1. PIT - kunst in de open ruimte

Hier spelen we al een beetje vals, want PIT is niet 1 mooi plekje. De kunstwerken vind je op 7 verschillende plaatsen terug. Het 'doorkijkkerkje' is wellicht het meest bekende, maar ook de andere 6 zijn zeker een foto op Instagram waard.

Landmark Romeinse Villa nabij Borgloon

2. Landmark Romeinse Villa

Niet zo heel ver van het 'doorkijkkerkje' ligt dit landmark. De zitbanken hebben de vorm van een Romeinse villa en zijn naar het zuiden gericht. Wanneer je hier een rustpauze neemt, krijg je een magnifiek uitzicht cadeau.

Uitkijktoren 'De Reus van Bosland' kijkt uit over de Lommelse Sahara

3. Uitkijktoren Lommelse Sahara

De Reus van Bosland is geen echte reus, maar een uitkijktoren in de Lommelse Sahara. Je klimt tot een hoogte van wel 30 meter. Bovenaan heb je een prachtig zicht over de Sahara.

Klankkunstwerk in het Klankenbos bij Pelt

4. Het Klankenbos

Een andere unieke plek gelegen in Noord-Limburg is het Klankenbos. Verscholen tussen de bomen staan verschillende klankkunstwerken die jouw zintuigen prikkelen. Een bezoek aan dit bos maakt je helemaal bewust van de stilte en het geluid.

Panorama over Connecterra bij zonsondergang

5. Connecterra

Een absoluut prachtig stukje natuur met het ene mooie panorama na het andere. Op de top van de terril kijk je uit over meren en 'bergen'. Een uniek plekje dat zeker bij zonsondergang de moeite waard is.

Vrouw aan grafittikunstwerk op Street art wandelroute in Hasselt

6. Street art wandelroute

Ben jij een echte street art en graffiti liefhebber? Verken deze zomer de street art in Hasselt. Via een wandelroute kun je de kunstwerken stuk voor stuk bewonderen. En ze werden ook opgenomen in een handige app, zodat je geen enkel kunstwerk hoeft te missen.