30-07-2021

6 unieke plekjes op jouw wandelroute

Graffiti kijken in Hasselt of je oren verwennen in het Klankenbos: ook in openlucht valt heel wat kunst te spotten. In Limburg kan je tijdens je wandeling zomaar een bijzonder plekje tegenkomen. Wij zetten er zes op een rij die je deze zomer zeker gezien moet hebben.

Wandelaars in het doorkijkkerkje 'Reading between the Lines' bij Borgloon

1. PIT - kunst in de open ruimte

Hier spelen we een beetje vals, want de kunstwerken van PIT vind je op meerdere plekken in en rond Borgloon. Het 'doorkijkkerkje' is wellicht het meest bekende, maar ook de andere zes zijn zeker even instagrammable. Zoals Memento van kunstenaar Wesley Meuris.

Tumuli in Gingelom

2. Tumuli

In Gingelom en Heers tref je verschillende Romeinse grafheuvels aan: de grootste collectie van België. Combineer het weidste landschap met een portie geschiedenis terwijl je toert rondom de tumuli.

3. Uitkijktoren Lommelse Sahara

De Reus van Bosland is geen echte reus, maar een uitkijktoren in de Lommelse Sahara. Je klimt tot een hoogte van wel 30 meter. Durvers worden bovenaan beloond met een prachtig zicht over helderblauwe meertjes, heidestroken, geurende naald- en loofbossen én de uitgestrekte zandvlakte van de Sahara.

Klankkunstwerk in het Klankenbos bij Pelt

4. Het Klankenbos

Een andere bijzondere plek in Noord-Limburg is het Klankenbos. Verscholen tussen de bomen staan verschillende klankkunstwerken die jouw zintuigen prikkelen. Een bezoek aan dit bos maakt je helemaal bewust van de stilte en het geluid.

5. Terhills

Een absoluut prachtig stukje natuur met het ene mooie panorama na het andere. Op de top van de terril kijk je uit over meren en 'bergen'. Een uniek plekje dat zeker bij zonsondergang de moeite waard is.

Panorama in wandelgebied Terhills in Maasmechelen

6. Streetart

Wandel je rond in de Hasseltse binnenstad dan loont het de moeite om goed om je heen te kijken. Streetartkunstenaars van over heel de wereld lieten hun verbeelding én spuitbus los op verschillende grootse gevels. Wil je geen enkel kunstwerk missen? De gratis app ‘Street Art Cities’ loodst je langs al hun creatieve werken, die de stad letterlijk in de verf zetten.