Toeren tussen tumuli

Rijke Romeinse villabewoners bouwden als laatste rustplaats grote kunstmatige aarden grafheuvels. In Gingelom tref je in een straal van anderhalve kilometer zes van deze tumuli aan: de grootste collectie van België.

Tussen de fietsknooppunten 510, 511, 192, 280 en 281 kom je langs de 'Twee Tommen', de 'Drie Tommen' en de imposante 'Avernassetom': met een hoogte van 7,8 m en een diameter van 23 m één van de grootste grafheuvels van Haspengouw.

Er kan ook gewandeld worden via een bewegwijzerde wandelroute ('Verborgen Moois Gallo-Romeinse tumuli') die vertrekt aan de Brouwerijstraat in Gingelom (Vorsen).

De sites kunnen ook bezocht worden met een tractor-huifkar mét gids. Ideaal voor kleine groepen (tot 22 personen). Grotere groepen (max. 44 personen) kunnen de tocht naar de tumulisites combineren met een bezoek aan Fruitbedrijf Jadoul (de groep wordt dan gesplitst).

Individuele tarieven

  • Fietsen en wandelen zijn gratis. Er is een wandelkaart beschikbaar (€ 1,50).

Groepstarieven

  • De huifkar kost € 50/ uur. De gids kost € 90 voor 3 uren. De rondleiding bij Fruitbedrijf Jadoul kost € 6/ pers., inclusief een appelsapje en een versnapering.
    Enkel op afspraak!

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Rolstoelvriendelijk