Kunstgalerij De Mijlpaal


Kunstgalerij beoogt een dialoog te brengen tussen archeologie, etnologie en hedendaagse kunst. De verzameling bestaat uit authentieke stukken (Romeins glas, antieke juwelen, precolumbiaanse voorwerpen, tapijten, weefsels, terra cotta, Berber architectuurelementen en meubilair uit de 18de en 19de eeuw) geselecteerd en bestudeerd door specialisten.
Door deze verzameling tentoon te stellen en in contact te brengen met de moderne hedendaagse kunst, beoogt de kunstgalerij voor de kunstliefhebber een mijlpaal te zijn in de confrontatie met kunst, en voor de kunstenaar de gelegenheid te bieden om zijn werk te confronteren met andere culturen.
Deze galerij gaat verder dan het traditionele concept, ze biedt de mogelijkheid tot verdere uitdieping.

De Mijlpaal, opgericht in 1993, ligt op het grondgebied van Heusden-Zolder, in de provincie Limburg. In 2013 bestond De Mijlpaal twintig jaar, en vierde dit door telkens naast een nieuwe tijdelijke tentoonstelling een remake van een opgemerkte tentoonstelling uit de afgelopen twee decennia te plaatsen.

Haar ligging in het centrum van de provincie, in een niet stedelijke omgeving geeft haar de ruimte om zich te richten op een gediversifieerd, internationaal publiek en de vrijheid om zich niet te moeten afbakenen. De aanwezigheid, in de onmiddellijke omgeving van een aantal belangrijke snelwegen geeft haar de mogelijkheid haar aandacht uit te breiden naar een breed hinterland over de grenzen van de provincie en naar de Euregio.

Het gebruik van de niet evidente aanwezigheid van een hoogspanningspyloon in haar ruimte bracht spontaan de aanduiding van de naam van de tentoonstellingsruimte aan. Dat wat in een landschap als storend wordt ervaren wordt nu omgebogen tot een bijzonder item.( een curiosum). Meer nog, zijn industrieel karakter verleent aan de plaats een eigen, persoonlijke uitstraling, kenmerkend voor de werking en het concept van De Mijlpaal.

Individuele tarieven

  • Gratis

Groepstarieven

  • rondleidingen: € 50 per groep

Faciliteiten

Vergaderzalen 50 – 100 personen
Buggyvriendelijk
Vergaderzalen 20 – 50 personen
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Parking binnen een straal van 100m