Net zoals bij Fietsen door het Water biedt dit fietspad een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos. Het fietspad werd geopend in juni 2019.

Wat maakt het fietspad zo speciaal?

Het pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 meter en is 700 meter lang. De palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.

fietsen door de bomen

Respect voor het bos

De bossen van Pijnven bestaan vooral uit naaldbomen aangeplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen zijn de bomen nooit gekapt. Die situatie verbeteren we nu via een bosbeheerplan op maat. Kleinere inheemse bomen in de onderste laag van het bos krijgen meer plaats en licht om door te groeien. De gekapte bomen werden gebruikt voor het paviljoen aan de toegang dat dient als rust- en infopunt.

paviljoen fietsen door de bomen

Fietsen door de Bomen is een project van Toerisme Limburg, in samenwerking met Provincie Limburg, LSM, Toerisme Vlaanderen, de gemeente Hechtel-Eksel, Natuur en Bos en Bosland.

Wil je weten waar je kan Fietsen door de Bomen?