23-03-2022

Wandellus uitgetest: de Regiroute in Maaseik geeft rust én energie

Regi Penxten wandelt elke dag steevast 5 kilometer. Dat maakte van hem, naar eigen zeggen, een echt natuurmens. Intussen werd er zelfs een wandellus in de bossen van Opoeteren naar hem vernoemd. Dat vraagt natuurlijk om een test door the man himself!

Wandelen in Maaseik: de Regiroute

“Ik begon enkele jaren geleden met wandelen. Al was dat eerder uit noodzaak voor mijn gezondheid dan uit sportieve ambitie (lacht). Het duurde dan ook niet lang voor ik de weldadige effecten daarvan begon te merken. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Wandelen maakt mijn hoofd heerlijk leeg. Dat geeft me dan weer extra energie voor mijn hectische job. Intussen ga ik letterlijk 365 dagen per jaar wandelen, waar ik ook ben. Het is voor alles goed, je krijgt er een enorme zuurstofboost van!”

Verrassend wandeldorp

“Ik heb al veel meegemaakt in mijn leven, maar een eigen wandelroute had ik nog niet. Tot nu dus! Opoeteren heeft me positief verrast. Het is een prachtig wandeldorp met alle elementen die je als wandelaar nodig hebt. Het plaatje klopt helemaal. De route is 5 km, dus ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Op het bord bij het Kerkplein hangt een QR-code, erg handig om de route meteen op te slaan. Ook is de wandeling duidelijk bewegwijzerd met de blauwe ruit, je zult dus niet makkelijk verloren lopen!”

Fantastische uitzichten over de kronkelende Bosbeek!

Wandelen in Maaseik: de Regiroute

Afwisseling troef

“Ondanks de relatief korte afstand geniet je onderweg van enorm veel afwisseling. De route loopt onder andere door het Nationaal Park Hoge Kempen. De meanderende Bosbeek geeft de route nog extra cachet. Het landschap is niet helemaal vlak, maar een beetje heuvelachtig. Onderweg word je getrakteerd op enkele mooie uitzichtpunten. Iedereen ervaart die anders. Ik vind vooral de plankenpaden en bruggetjes met de kronkelende Bosbeek fantastisch! Voorzie stevige wandelschoenen, want het parcours durft al eens modderig te zijn. Ook kom je twee authentieke molens tegen op je route: de Dorpermolen aan de start bij de kerk en de Volmolen. Die laatste ligt ongeveer op de helft van het parcours. Een korte samenvatting van de RegiRoute? Rustig, authentiek, met unieke fauna en flora en een biotoop voor véél vogels.

Ik ben dan ook enorm fier op mijn route: een echte aanrader voor elke wandelaar!”

Probeer deze wandelroute

Je wandelt in de rustgevende natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen. Volg de blauwe ruit (blauwe lus op de wandelkaart van Bergerven, start: Kerkplein Opoeteren).

>> Wandel de RegiRoute in Maaseik

Regi aan het wandelbord van de RegiRoute in Maaseik

Uitgetest door ...

Regi Penxten heeft waarschijnlijk niet veel introductie nodig. Het verschil tussen zijn drukke leven als dj en producer en de rust van de Limburgse natuur kan niet groter zijn. Wandelen is voor hem dan ook een broodnodig relaxmoment. In Maaseik heeft hij nu een wandelroute die zijn naam draagt.