01-02-2022

Waar ga jij op verlof in de krokusvakantie?

Het jaar is nog maar net begonnen en de eerste vakantie van het jaar kijkt al om de hoek. Of je de krokusvakantie nu dicht bij de natuur of bij de carnavalstoet wil doorbrengen, een paar dagen er tussenuit doet altijd deugd. In deze logies doorbreek je de sombere wintermaanden.

Twinstone Lodge

Het is niet altijd makkelijk om met een groot gezelschap van familieleden of vrienden een comfortabele vakantiewoning te vinden. Bij Twinstone Lodge in Genk hoef je niet in te boeten aan luxe. Met een ruime leefruimte is er plaats voor iedereen. Moeilijke eters hebben hier geen enkel probleem want je kan zelf je eigen potje koken. Of voor degenen die zich de moeite willen besparen, bezorgt een cateraar je een heerlijke maaltijd op bestelling.

Bovendien spendeer je je tijd in deze vakantiewoning volledig in het groen. Overal waar je kijkt, zie je naaldbomen. Dat kan ook niet anders want je bevindt je in Kattevennen, een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Een ideale plek om te wandelen, fietsen of te galopperen met je paard. Maar waar Kattevennen het bekendst om staat is de Cosmodrome met zijn 360° show. De sterren staan aan de hemel voor jou in dit vakantiehuis.

Vakantiewoning Twinstone Lodge in Genk

Bloonwinning

In de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk wachten de gastheren Raf en Thierry van Bloonwinning je op met een welkomstdrankje in de hand. In een van de zes gezellige kamers fris je je op in je eigen badkamer voordat je de omgeving exploreert.

Je verlaat de gerestaureerde vierkantshoeve door de authentieke poort. Van hieruit vertrek je op een landelijke wandeling of een heerlijke fietstocht. Misschien wel naar het centrum van Hasselt waar je kan shoppen till you drop. Of je blijft achter je stuur zitten om op zoek te gaan naar street art op Hasseltse gebouwen. Na een deugddoende uitstap schuif je je voeten onder tafel in de B&B voor een driegangenmenu. De gastheren schotelen je een diner voor met eigen gekweekte of lokale ingrediënten.

Vakantiewoning Bloonwinning in Hasselt

De Ballasthoeve

De frisse buitenlucht snuif je op bij De Ballasthoeve. Je kampeert met je tent, caravan, mobilehome of camper helemaal in het groen. ’s Morgens fluiten de vogels je wakker en ontwaak je in het rustige Pelt. Ben je niet zo van het kamperen? De landelijke camping heeft ook een vakantiewoning voor zes personen, met een eigen tuin.

Overdag vertoef je op het domein met een spelletje jeu de boules en een drankje in de hand. Ondertussen helpen de kinderen de geitjes op de kinderboerderij voederen. Ook buiten de camping valt er veel te beleven. In Bosland leven zowel wandelaars, fietsers, mountainbikers, ruiters als kinderen zich uit op de 650km aan routes. Elke dag een andere route dus!

Camping De Ballasthoeve in Pelt