01-05-2022

Kom tot rust op je vakantie

Wil je helemaal tot rust komen op je vakantie? De Limburgse natuur is de ideale omgeving om rustig te overnachten. Laad je batterijen terug op na de dagelijkse stress. Bij deze vier logies ontspan je helemaal. Klaar om te relaxen?

Limburg campings: Zavelbos

Echt ontspannen doe je in Zavelbos van Limburg Campings. Lekker niksen in de bosrijke omgeving van de Duinengordel kan hier perfect! In de Maaseikse bossen en vennen lig je hier languit voor je kampeer- of camperplaats. Ook in een kleine tent of een speciale glamping tent overnacht je hier rustig in het groen of aan het water.

Tijdens je vakantie gooi je hier ongestoord de hengel uit en wacht je tot de eerste vis hapt. Tussen het wachten door tuur je over de mooie visvijver. Gooi de metalen ballen zo goed mogelijk zodat jij de winnaar bent bij het petanquen. In de buurt wandel en fiets je ook naar hartenlust. Kinderen glijden van de glijbanen en klimmen en schommelen erop los. Zalig!

Camping Zavelbos in Maaseik

Peperkoekenhuisje

Logeren in een vakantiewoning dat gebouwd is zoals een peperkoekenhuisje, maar dan in de typische vakwerkstijl. Dat kan bij – je raadt het nooit – Peperkoekenhuisje in Kortessem. ’s Ochtends ontwaak je met een heerlijk ontbijt en bespreek je wat je die dag gaat doen aan de toog. Mijmerend kijk je dan al Haspengouw tegemoet.

Rijd met een Vespa of fiets langs kastelen, boerderijen en watermolens over het glooiende landschap. Veel uitstappen liggen hier op fietsafstand! Nadien parkeer je je voertuig van de dag in de afgesloten stalling. Kom helemaal tot rust met een drankje en een goed boek op het terras met zicht op de Haspengouwse velden. Hier barbecue je in de avondzon!

Vakantiewoning Peperkoekenhuisje in Kortessem

De Lage Kempen

Kampeer gezellig op het kleinschalige vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel. Sla je tent op of parkeer je camper op het kampeerterrein. Wil je liever in een chalet logeren? Ook dat kan! Zelfs grote groepen zijn hier meer dan welkom in ’t Huis.

Ontstressen is hier geen probleem! Een fietstocht naar de fietsbeleving ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland ligt hier maar op 10 minuten trappen vandaan. Koel daarna af in het verwarmde openluchtzwembad met een Lazy River en glijbanen. Urenlang plons je in het water! Een golfbal slaan door de verschillende hindernissen doe je op het minigolfterrein. Helemaal in een competitieve beu? Versla je tegenstanders op het beachvolleybalveld.

Vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel

Aerdenhof

In het uiterste noorden snuif je het boerderijleven op bij vakantiewoning Aerdenhof. Helemaal afgelegen in Bocholt vind je pure rust! Bij het landbouwbedrijf ben je dan ook helemaal omringd door gras- en maïsteelt, kalfjes en neerhofdieren. Met al die dieren knuffel je in het knuffelstalletje.

In de grote omheinde tuin trappen de kinderen in de goal of bouwen ze zandkastelen. Crossen over het terrein doen ze met de go-carts om die daarna in te ruilen voor de fietsen van Aerdenhof en een fietstocht te maken tussen de velden. Een potje weidegolf spelen tussen de koeienvlaaien is een ideale stop! ’s Avonds bewonder je de zonsondergang in de lounge met een glas wijn en een lekker stuk vlees op de barbecue.

Vakantiewoning Aerdenhof in Bocholt