25-08-2020

5x overnachten in een kasteel

Kastelen spreken tot de verbeelding. We staan urenlang in de rij om er eentje te bezoeken en in Disneyland Parijs willen we allemaal op de foto met het kasteel van Doornroosje op de achtergrond. Wat als je nou eens een nacht zou doorbrengen in een kasteel? Een unieke locatie plus de Limburgse gastvrijheid, dat is een topcombinatie.

Kasteel Wurfeld met kasteelpark bij Maaseik

Kasteel Wurfeld

Wurfeld is een gehucht net buiten Maaseik. Het kasteeltje dateert van 1640. Het comfort gelukkig niet. Je krijgt al een voorsmaakje van de Limburgse natuur in het kasteelpark van maar liefst 2,5 hectare. Een wandelingetje iemand?

Kasteel Nieuwenhoven met tuin bij Sint-Truiden

Kasteel Nieuwenhoven

Een hele vleugel van het kasteel voor jezelf, of het volledige koetshuis. In het kasteel van Nieuwenhoven (net buiten Sint-Truiden) kan het. Volledig in het groen, met uitzicht op de paarden en alpaca’s in de omliggende weiden. Je achtertuin is letterlijk het bos.

Kasteel Pietersheim in Lanaken

Kasteel Pietersheim

Sinds 2017 is de voormalige woning van Prins Xavier de Merode omgevormd tot een hotel. Je slaapt in dezelfde luxe en eet zoals een echte Bourgondiër. De waterburcht iets verderop is de toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen.

Kamer in Hof De Draeck in Voeren

Hof De Draeck

Je moet gelukkig geen draak verslaan voordat je dit hotel binnen mag. Het kasteel behoorde toe aan familie De Draeck, vandaar de naam.  Veel groen, lekker eten, een vleugje romantiek, dat zijn de dingen die dit Voerense hotel typeren.

Kasteel Mariagaarde in Borgloon

Kasteel Mariagaarde

Kasteel Mariagaarde is een verblijfscentrum voor groepen. Dat wil echter niet zeggen dat het er luidruchtig aan toegaat. Integendeel, stilte en rust is hier het allerbelangrijkste. Het kasteel ligt in het hart van Haspengouw. Moest je dus een uitvalsbasis voor tijdens de bloesemperiode zoeken.