15-07-2020

5 bijzondere hotels in Limburg voor de cultuurliefhebber

Deze vier hotels hebben al zeker één ding gemeenschappelijk: cultuur en erfgoed zijn er nooit ver weg. Zegt een trip naar de oudste stad van België je wel iets of wil je het Limburgse mijnerfgoed van dichtbij bekijken? Boek je verblijf in deze hotels en start met het plannen van je vakantie.

1. Terhills Hotel, slapen in de schaduw van de mijnschacht

Uitzicht op Terhills Hotel en de mijnterril van Maasmechelen

In het Terhills Hotel overnacht je in een stukje geschiedenis. Vroeger was dit het hoofdgebouw van de mijn, nu is het een imposant hotel. Vanuit je kamer zie je de mijnschacht en de terrils. Deze plek ademt erfgoed en ook wel luxe.  De prachtige Franse tuin van het hotel is ideaal om in rond te kuieren en geeft toegang aan het Nationaal Park Hoge Kempen.

Meer informatie over Terhills Hotel

2. Hashotel, op citytrip in Hasselt

Kamer in hotel Hashotel in Hasselt

Hashotel ligt in het centrum van Hasselt, hoofdstad van Limburg. Dit hippe hotel is de ideale vertrekbasis voor een echte cultuurtrip. Op wandelafstand vind je diverse musea, onder meer het Jenever- en het Modemuseum. In de Japanse Tuin is het dan weer rustig vertoeven terwijl je een beetje van de Japanse cultuur meekrijgt. Ook de kleurrijke street art-wandeling is een aanrader.

Meer informatie over Hashotel

3. Ambiotel, in het centrum van de eerste stad

Ingang van het Ambiotel in Tongeren

Tongeren is een stad mét geschiedenis. Op minder dan een kilometer afstand van het hotel ligt het Begijnhof, opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Ook het Gallo-Romeins Museum en het Teseum liggen op wandelafstand. En op zondag breng je zo een bezoekje aan de grote antiekmarkt die letterlijk voor de deur van het hotel begint.

Meer informatie over Ambiotel

4. Hotel ZUID, een uitstap naar mijnstad Genk

Kamer van 'Hotel ZUID' in Genk

Genk is een mix van culturen. De mijnen brachten verschillende nationaliteiten samen op 1 plek en dat merk je tot op de dag van vandaag. In hotel ZUID krijg je meteen een flinke dosis van die Zuiderse gastvrijheid. Na een kopje Italiaanse espresso of een lekker Zuiders diner duik je het Genkse culturele leven in. Ga zeker naar C-mine als dit mijnverleden je interesseert.

Meer informatie over hotel ZUID

5. Holiday Inn, luxevakantie aan de Quartier Bleu

Hotelkamer in hotel Holiday Inn in Hasselt

Holiday Inn is een viersterrenhotel in hartje Hasselt en ligt recht tegenover het nieuwe Quartier Bleu, het hippe stadsdeel waar leuk shoppen en lekker eten centraal staan. Neem een brochure aan de hotelbalie en ontdek de Hasseltse musea, zoals het Modemuseum met zijn schitterende collecties. Op nog geen 10 kilometer van het hotel ligt het Openluchtmuseum van Bokrijk.

Meer informatie over Holiday Inn