Museumapotheek Oud-Rekem

Op de Groenplaats in Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen, bevindt zich een sfeervol pand uit 1820. Een gedeelte van dit pand is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet. Ooit was het de privé-apotheek van een dokter die zelf zijn medicijnen maakte. In die tijd was een dokter ook nog chirurg, tandarts, gynaecoloog en zelfs lijkschouwer.

Je aanschouwt hier niet alleen rekken vol met potten gevuld met producten uit de 19e eeuw, maar in de oude werkkamer van de dokter vind je zelfs een originele bevallingsstoel, bevallingsstangen en lijkschouwermateriaal. Vervolg je weg onder begeleiding van een ervaren gids en ontdek een verzameling glazen stenen en potten, weegschalen, maat- en mengbekers, medische boeken en ga zo maar door!

De originele staat hiervan hebben we te danken aan de familie Humblé, die vanaf de 19e eeuw de drogisterij annex apotheek herbergde. Vanaf 1891 kwam de dokterspraktijk van Dr. Gerard Humblé er nog bij. Zijn zoon, Dr. Fans Humblé, zette de praktijk verder tot in 1970. In 1985 werd de inhoud van de praktijk overgedragen aan VZW Renovatie Rekem.

Vanaf 2021 kan je weer groepsbezoeken reserveren, in combinatie met een rondleiding door Oud-Rekem. Op zondagen tijdens de maanden juni, juli en augustus vrijblijvend geopend van 13 tot 17 uur.

Individuele tarieven

  • Gratis

Groepstarieven

  • € 60 rondleiding met gids
    € 2 p.p. toegang museumapotheek
    Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen (maximum 25 personen per gids)

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m