Cosmodrome

Vind jij het onmetelijke heelal ook zo fascinerend? In de Cosmodrome, een reusachtige sterrenbol aan Nationaal Park Hoge Kempen in Genk, ben je getuige van een hightech spektakel over de ruimte. Zoemende planeten, brandende sterren ... Hier beleef je de kosmos op een spectaculaire manier. In 360° reis je zo tussen de sterren en kometen naar het verleden, het heden en de toekomst. Een indrukwekkende belevenis, of je nu 6 of 66 bent.

1 ticket = 3 belevingen
Combineer de bijzondere filmbeleving met de permanente expo 'De Oerknal'. Je start bij het absolute begin van de kosmos, 13,8 miljard jaar geleden. Een moment waarin het begrip 'tijd' niet eens bestond. Stap voor stap maak je een reis door de evolutie, van de oerknal tot het heden.
Tenslotte word je meegenomen naar de sterrenwacht om door een superlange telescoop naar hemellichamen te speuren. Op het 360°-automatische draaiplatform kan je bij helder weer de zon waarnemen.

Voor de filmprogrammatie, raadpleeg de kalender op de website.

Tip
In Kattevennen kan je gezellig picknicken op een bijzondere picknickplaats, net achter het onthaalgebouw. De plek, die Corpus werd gedoopt, werd ontworpen door nature artist Will Beckers. In een grote opengemaaide cirkel zit je heerlijk dicht bij elkaar, omgeven door een sculptuur van cortenstaal en houten takken. Je bevindt je dus letterlijk in een gezellige cocon. Een unieke ervaring!

Individuele tarieven

 • Combiticket show, expo, sterrenwacht
  Volwassenen: € 9
  Kinderen onder 12 jaar: € 7,50
  Gezinsticket: € 25

Groepstarieven

 • Groepen vanaf 25 personen: € 7,50
  Scholen: € 4
  Jeugdgroepen: € 4

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m