Molenvijverpark & Zonnewijzerpark

Even op adem komen in het midden van de stad? Dat kan perfect in het Molenvijverpark, een groen rustpunt van 10 ha groot aan de lengteas van de Dorpsvallei. Het dankt zijn naam aan de vijver langs de oude watermolen, die nu een restaurant is. Wegdromen met een goed boek, eendjes voeren, uitblazen op een bankje, picknicken aan de design tafels van Camp Carré ... Jong en oud kunnen hier lekker ontspannen.

Het Molenvijverpark maakt deel uit van het stadspark aan de Molenstraat, dat je vrij kan bezoeken. In het zonnewijzerpark, een ander deel van het Genkse stadspark, vind je 12 unieke zonnewijzers. Dit park legt de link met de educatieve bezienswaardigheden in het Heempark en Kattevennen. Ontdek prachtige kunstwerken en indrukwekkende staaltjes wetenschap.

Naast het M Hotel, aan de rand van het stadspark, staat een oude watermolen. In dit stukje geschiedenis kan je nu heerlijk dineren.

Langs de Molenstraat is het park omzoomd met verschillende prachtige villa’s (nrs. 68 tot 86). Ga op zoek naar de markante villa ‘La Maison Blanche’ (nr. 80), ooit het huis van kunstschilder Armand Maclot.

Je kan origineel picknicken in het Molenvijverpark. Vormgeefster Linde Hermans toverde één locatie in het park om tot 'Camp Carré'. Je kan hier in groep een gezellige BBQ houden aan een design picknicktafel. Wil je liever niet zelf met eten en materiaal sjouwen? Bestel dan één van onze picknickmanden, boordevol Genkse (multi)culinaire specialiteiten.

Schommel buiten de lijnen en laat je meeslepen door unieke Genkse verhalen

“Niet enkel Genk maar ook de inwoners van Genk hebben een rijke geschiedenis aan verhalen. Deze verhalen kleuren de identiteit van Genk. Elk op hun eigen en unieke manier. Schommel buiten de lijnen op het symbolisch kunstwerken laat je meeslepen door de verhalen." – Will Beckers

Swinging outside the lines is gratis te bezichtigen en uit te testen in het Molenvijverpark ter hoogte van de picknickplek Camp Carré.

Individuele tarieven

  • Het park is gratis toegankelijk.

Groepstarieven

  • Rondleiding met gids (max 25 pers.) € 80

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk