01-04-2022

Meet in Sint-Truiden

Spannende autospeurtochten, een inspirerend landschap en verborgen parels met historische verhalen. Sint-Truiden heeft alles om na een zware meeting of werkdag je zinnen te verzetten met een sportieve uitdaging, rust in de natuur en een heerlijk glas.

Roadtrippen in Sint-Truiden

Het glooiende landschap van Haspengouw leent zich uitstekend voor roadtrips. De Haspengouw Autoroute verbindt de hoogtepunten van de regio via vier bewegwijzerde lussen en brengt je in vervoering. Achter elke bocht ligt een verrassing. Kies zelf je start- en eindpunt van de uitgestippelde auto- en motorroutes, volg de blauwwitte borden en kijk je ogen uit!

Het glooiende landschap van Haspengouw leent zich uitstekend voor roadtrips.

Graag wat meer competitie onderweg? Neem deel aan de Autospeurtocht in Hartelijk Haspengouw en daag elkaar uit! De route verbindt de mooiste trekpleisters en verborgen parels van Sint-Truiden, Bilzen, Borgloon en Tongeren. Glooiende en holle wegen leiden je langs pittoreske kerkdorpen, toeristische toppers en uitgestrekte boomgaarden. Je kan kiezen uit twee routes van 50 of 80 km) en vier verschillende vertrekpunten. Bovendien maak je kans op een originele prijs. Roadtrippen was nog nooit zo leuk!

Bezoek een Haspengouws wijndomein of brouwerij Wilderen

De Haspengouwse gronde is uiterst geschikt voor wijnbouw. Het is dan ook geen toeval dat Limburg de belangrijkste wijnbouwprovincie van België is! De wijnen uit Haspengouw zijn al bekroond met talrijke prijzen. Onze wijnbouwers kennen hun vak en zijn een bezoek meer dan waard! Neem eens een kijkje op de prachtige domeinen van Gloire de Duras, Wijndomein Kitsberg, Jerom Winery en Wijndomein Marsnil. Mag het wat bier zijn? Bij Brouwerij & Distilleerderij Wilderen proef je huisgemaakte bieren en distillaten. De hypermoderne brouwerij en stokerij is omgeven door een authentieke vakwerkhoeve. Kom je voorbij Kerkom, breng dan zeker eens een bezoek aan brouwerij Kerkom en proef de heerlijke Binkbieren in een authentieke omgeving. Schol!

Ontdek in alle rust onze wandelgebieden

Rustzoekers en natuurliefhebber kunnen hun hart ophalen op inspirerende wandelingen langs de mooiste dorpjes en de meest rustieke plekjes in de fruitstreek. Zo is er de Waterburchtwandeling Ordingen, de Fruitvallei, de Wandeling 'groot genot' Gelmen en de wandeling in Gelinden door natuurreservaat Overbroek. De wandelkaarten zijn bewegwijzerd en tonen leuke stopplaatsen op de route. Je kan ze aankopen in het infokantoor van Toerisme Sint-Truiden, of gratis downloaden via de website.

Beleef de bloesems tijdens de bloesemfeesten in Sint-Truiden.

Beleef de bloesems tijdens de bloesemfeesten

Naar jaarlijkse traditie viert Sint-Truiden aan het Kerkje van Guvelingen het Bloesemfeest! Naast de zegening van de bloesems staan er dit jaar verschillende activiteiten op het programma. Ook deze 72ste editie worden de bloesems, bijen, fietsen, huisdieren en tractoren gezegend voor een goede oogst, veilige fietstochten en voorspoed. Feest mee op zondag 24 april en beleef de bloesems op hun mooist! De ultieme manier om het prachtig glooiende landschap van Haspengouw te verkennen, is met de fiets. Start en eindig je tocht aan het Kerkje van Guvelingen en kies één van de twee mooie routes: De grenzen van Sint-Truiden (60 km) of de Gezinsfietstocht (22 km). Ideaal om te combineren met een picknick! Of gebruik de fietskaart 'Fietsen tussen bloesems en fruit' en laad je leiden langs de prachtigste landschappen. Geen fiets? Huur er één bij deze verhuurpunten.

Ontdek de geschiedenis van Sint-Truiden met de Trudopas

Met de Trudopas bezoek je 7 monumenten met 1 toegangscode! Ontdek de verschillende historische gebouwen die Sint-Truiden rijk is. De Trudopas bestaat uit een handig stadsplan waarop alle bezienswaardigheden zijn aangeduid en kort worden geduid. Je unieke code geeft toegang tot de Abdijtoren, de Ondergrondse Crypte, de kapucijnenkapel, het kerkje van Guvelingen, het Festraetsuurwerk, de Academiezaal en de Keizerszaal.

Praktisch: Van 1 november tot en met 31 maart zijn enkel de abdijtoren, de crypte, de kapucijnenkapel en het kerkje van Guvelingen toegankelijk.

Een uitje in Sint-Truiden is een beleving voor alle zintuigen.

Geniet na een zware meeting of werkdag van het mooie Sint-Truiden en ontdek een perfecte mix aan culturele, sportieve, recreatieve en culinaire activiteiten. Proef zeker van Haspengouwse streekproducten bij de horecazaken in het stadscentrum en op de Grote Markt. In Sint-Truiden staat er altijd een tafeltje voor je klaar.