01-11-2023

5x op teambuilding in Lommel

Voor een geslaagde teambuilding moet je in Lommel zijn. In deze stad vind je heel diverse activiteiten. Of het nu wat rustiger, actiever of lekkerder mag zijn, in Lommel combineer je alles feilloos.

1. Stadswandeling met gids

Laat je mee op sleeptouw nemen door een gids en kom meer te weten over het stadscentrum van Lommel. Je wandelt langs monumentale gebouwen zoals het raadhuis en het Huis van de Stad, de Sint-Pietersbandenkerk met beiaard en het GlazenHuis. Onderweg struin je ook door tal van sfeervolle parken.

Zand is het uithangbord van deze stad. Het ‘Lommelse goud’ bleek zelfs heel wat architecten te inspireren. Je krijgt tijdens deze wandeling regelmatig een prachtig staaltje architectuur te zien.

De stadswandeling duurt ongeveer 1u15. Per gids kunnen maximaal 25 personen meewandelen.

Stadscentrum van Lommel vanuit de lucht

2. Bezoek de eeuwenoude Leyssensmolen

De Leyssensmolen is een korenmolen met een zeer bewogen geschiedenis, en dat mag je best letterlijk nemen. Nadat de molen in 1797 in Olmen werd gebouwd, is de constructie van 26 ton maar liefst drie keer verplaatst!

Nu ‘molenwiekt’ hij in Kattenbos, waar je oergezellig kan toeven op het grasveld en de picknickbankjes er rondom. De gepassioneerde molenaars tonen je maar wat graag hoe de molen werkt.

Voor groepsbezoeken neem je best minstens 3 weken op voorhand contact op met Toerisme Lommel.

Leyssensmolen in Lommel

3. Chocoladeworkshop pralines

Het is een cadeau dat velen graag krijgen: en doos heerlijke pralines. Bij Bakkerij Ulenaers maak je tijdens de workshop deze lekkernijen zelf. Een wereld van chocolade gaat voor je open! Chocolatier Koen Ulenaers ontvangt je met plezier in zijn atelier.

Na een korte infosessie mag je de handen uit de mouwen steken en de lekkerste creaties verzinnen. De gemaakte pralines krijg je uiteraard mee naar huis.

De chocoladeworkshop duurt 2,5 uur inclusief aperitief en is geschikt voor groepen van 15 tot 75 personen.

4. Wandeling in natuurgebied Sahara

Een woestijn in Limburg? Jawel! In het gigantische Nationaal Park Bosland ligt de grote zandvlakte van de Lommelse Sahara. Dit wondermooie gebied is de perfecte locatie voor inspirerende wandelingen van 3, 6 of 12 kilometer.

Helderblauwe meertjes wisselen af met heidestroken en geurende naald- en loofbomen. De vele vogelsoorten op en rond het water spotten, maakt deze unieke ervaring compleet.

De wandelroutes vertrekken aan De Soeverein. Hier kan je na de wandeling de voeten onder tafel steken in de brasserie.

Kanaal met voetgangersbrug in Lommel

5. Indoorkarting Lommel

Zin in een beetje competitie tussen de collega’s? Zet het spel op de wagen in de Lommelse indoorkarting! Waan je een echte Formule 1-piloot op het 500 meter lange indoorcircuit. Dit kan in alle veiligheid dankzij jarenlange ervaring en professionaliteit.

Uitblazen en de winnaar trakteren op een hapje en drankje doe je in de gezellige bar. Ready. Set. GO!

De Indoorkarting organiseert teamevents voor 14 tot 80 personen. Op het kartcircuit zijn maximaal 15 karts tegelijk toegelaten.

Warm gemaakt om deze fijne stad met je team te verkennen? Neem een kijkje in het ruime aanbod.