01-09-2023

Hasselt, boordevol troeven voor het zakelijk toerisme

Hasselt heeft met een verscheidenheid aan activiteiten heel wat te bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar teambuilding, inspirerende vergaderingen en creatieve uitstapjes. We lichten 5 hoogtepunten uit die Hasselt tot een geweldige keuze maken.

In Sparkx Hasselt komen sport en entertainment samen

Voor een dynamische ervaring met je collega's is Sparkx Hasselt een must-visit bestemming. Dit indrukwekkende sportainmentpark is het grootste in zijn soort in heel Europa. Met meer dan 50 sporten en 36 attracties, biedt Sparkx Hasselt de perfecte omgeving om teambuilding en samenwerking aan te moedigen. Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon op zoek bent naar plezierige teamactiviteiten, Sparkx heeft voor elk wat wils.

Kunst, design en architectuur in Z33

Om creativiteit en inspiratie te bevorderen, is Z33 een ware troef. Dit kunstencentrum, gelegen op de historische begijnhofsite, biedt een fascinerende mix van hedendaagse kunst, design en architectuur. Met tijdelijke tentoonstellingen die de nieuwsgierigheid en verbeelding prikkelen, is Z33 meer dan alleen een locatie, het is een bron van innovatie en nieuwe perspectieven. Overweeg Z33 voor jouw teambuilding en creatieve brainstormsessies.

Verken Hasselt met al je zintuigen op de Smaakmaker Spraakmaker Route

Wandel door Hasselt op de Smaakmaker Spraakmaker Route. Of je nu een nieuwe bezoeker bent of de stad al goed kent, deze begeleide wandeling van 2 uur belooft verrassende ontdekkingen. Laat je zintuigen prikkelen terwijl je geuren opsnuift, street art bewondert en verborgen steegjes verkent. Een ideale activiteit om de teambanden te versterken en de stad op een nieuwe manier te ervaren.

Workshop Sushi of Bento in de Japanse Tuin

Voor een culinaire ervaring met een twist biedt de Japanse Tuin workshops aan waar je kunt leren hoe je sushi of bento maakt. Leer de kunst van het sushi rollen en creëer je eigen culinaire meesterwerken. En als je meer van bento houdt, ontdek dan de kunst van het samenstellen van een gezonde en esthetisch aantrekkelijke maaltijd in een bentobox. Deze workshops bevorderen niet alleen de teamgeest, maar bieden ook een smakelijke manier om de Japanse cultuur te ervaren. Geniet van je creaties in de prachtige omgeving van de tuin of neem ze mee voor later.

Apéro Boules: plezier in Franse stijl

Voor een ontspannen en toch plezierige groepsactiviteit, biedt Apéro Boules een unieke ervaring. Geniet van een potje petanque op een van de tien banen, terwijl je smult van heerlijke hapjes en drankjes. De sfeervolle omgeving en urban setting creëren een vakantiegevoel, en het is een uitstekende gelegenheid voor teambuilding of bedrijfsuitjes. Beleef het gevoel van een Frans pleintje met een moderne twist aan het water.

Kortom, Hasselt biedt een scala aan mogelijkheden voor zakelijk toerisme, variërend van sportieve uitdagingen tot creatieve inspiratie en culinaire ontdekkingen. Boek vandaag nog je zakelijke reis naar Hasselt en ontdek alle prachtige mogelijkheden die deze stad te bieden heeft.