01-10-2023

5x (werk)plezier in Bilzen

De prachtig groene omgeving en het gezellige stadscentrum van Bilzen hebben heel wat te bieden voor jouw event, meeting of incentive. Klaar om samen fantastische momenten te beleven?

1. Landcommanderij Alden Biesen

De imposante Landcommanderij Alden Biesen is een uitzonderlijke locatie voor je teambuilding, algemene vergadering, netwerkevent of congres. Met meer dan 30 binnenruimtes voor 5 tot 300 personen, zit er altijd wel een zaal tussen die past bij jouw noden. Daarnaast kunnen buitenevenementen duizenden gasten ontvangen. Dit alles in een uniek kader van het historisch kasteel en de groene omgeving.

Ook voor het organiseren van meerdaagse congressen heeft Alden Biesen een streepje voor. Er is overnachtingsmogelijkheid in het kasteel en uit de vaste lijst van cateraars kies jij de partner die het beste bij jouw event past.

Uitzicht over Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen bij zonsondergang

2. Martin’s Rentmeesterij

Op een boogscheut van Alden Biesen ligt hotel Martin’s Rentmeesterij. Gevestigd in een historisch gebouw uit de 13de eeuw is dit een magnifiek pand met uitzicht op de charmante binnenplaats en tuinen. Een vergadering met je team of een feestelijke receptie voor 100 personen: de vier zalen van de Rentmeesterij zijn flexibel inzetbaar. Daarnaast bieden de 72 hotelkamers de nodige nachtrust bij meerdaagse congressen of teambuildings.

Hotel Martin's Rentmeesterij in Bilzen

3. Brut Terroir

Na hard werken moet er ook tijd zijn voor ontspanning. En wijn? Dat is altijd een uitstap waard. Wijnhandel Brut laat je op de Brut Terroir winetour kennismaken met Haspengouw als opkomende wijnregio. Al wandelend, fietsend, met de e-step of per minibus toer je door de streek en proef je van de Limburgse wijnen. Zeker de moeite is de eerste Bilzerse wijn van domein Montipertini. Op het wijnterras dat zuiderse sferen oproept, degusteer je van deze nieuwe wijn.

Proeven van Limburgse wijn met Brut Terroir Winetours

4. Bilzen Mysteries Het Complot

In het decor van Landcommanderij Alden Biesen ontpoppen jij en je collega’s zich tot echte detectives. In Bilzen Mysteries: Het Complot ga je met de tablet en koptelefoon op pad met als doel de ontmaskering van de dader. Ieder hoekje en kantje van het historische domein wordt zorgvuldig uitgekamd.

Aanwijzingen, raadsels, (dwaal)sporen en proeven kruisen je pad, maar je staat er niet alleen voor: commissaris Angel (Joke Devynck) en inspecteur Dewolf (Jeron Dewulf) schieten je te hulp met hun jarenlange ervaring. Het spel duurt een tweetal uur en er kunnen tot 50 personen tegelijk deelnemen. De perfecte teambuildingactiviteit!

Bilzen Mysteries Het Complot

5. Logeren in Bilzen

In Bilzen overnachten is een zaligheid. Voor welk type logies je ook te vinden bent, het aanbod is royaal. Het moderne boetiekhotel Beila bijvoorbeeld is ideaal in het centrum gelegen om de stad gemakkelijk en snel te verkennen. Na een lekker diner kruip je binnen no time onder de lakens.

De rustige B&B de Boerderaaj bevindt zich buiten de stad in een vakwerkhoeve die dateert van voor 1840. Naast heerlijk slapen, kan je hier ook vergaderen in het groen. De vergaderzaal biedt plaats aan maximaal 15 personen. Leuke extra: sluit je werkdag af met een pizza-workshop.

Kamer in B&B Boerderaaj in Bilzen