15-06-2022

IJssalons in Limburg

Eén bolletje of twee? Een hoorntje of een potje? Slagroom? Snoepjes? Chocoladesaus? Weinig lekkernijen die zoveel leuke keuzestress geven als een ijsje! Wij doen er graag een schepje bovenop en delen hier een overzicht van het ruime aanbod aan ijssalons in Limburg!

Weinig lekkernijen die zoveel leuke keuzestress geven als een ijsje!

Coupe Haspengouw

De mooie regio Haspengouw staat gekend als fruitstreek. Hier eet je zonder twijfel het beste erbere ies! Bigaro IJssalon zet de toon met hun brede waaier aan zelfbereid ijs en lokale producten. Benieuwd naar het verschil tussen West-Vlaamse Vanille en Bilzerse Vanille? Dat proef je bij Ons IJshuys. Hier trakteer je ook je trouwe viervoeter op een verfrissend hondenijsje. IJssalon Alfonsineijs verwerkt de lekkere melk van hun eigen koeien tot overheerlijk hoeve-ijs. Ook bij Koe-Boe-Party snoep je van vers hoeve-ijs van eigen koemelk, letterlijk tussen de dieren in de lekweide!

Fiets je tussen knooppunt 118 en 556? Maak dan even een verkoelende stop bij het Ruttermolenwinkeltje voor een ambachtelijk ijsje bereid met melk en fruit van lokale boeren. De prachtige natuur tussen knooppunt 66 en 67 leidt je naar Brasserie IJssalon Cafe De Hartenberg. Ook hier geniet je van eigenbereid ambachtelijk ijs. Aan het trappen door centrum Tongeren? Spring van je fiets voor een echte Italiaanse gelato van IJssalon Mario. Even bekomen met een huisbereid ijsje na een inspannende fietstocht door het mooie Riemst of na een bezoekje aan de grotten van Kanne doe je bij Brasserie-ijssalon Hild'Ice.

Bij ijssalon Ons IJshuys smult je hond ook van een verfrissend hondenijsje.

Hebben je kinderen nog heel wat energie? Laat ze ravotten op het grasveld van Fragola artisanale cremerie terwijl jij van dagvers lekkers geniet in de prachtige groene omgeving. Op koude dagen geen excuus, want op het verwarmde terras smaakt een ijsje net zo goed! Een verwarmd terras vind je ook bij IJssalon De Crèmedaus waar je van meer dan 20 smaken ijs en milkshakes smult! Al meer dan 40 jaar een vaste waarde in de streek is Dine ’n Ice, in Millen en omstreken ook bekend als IJssalon Greetje. Hier trakteer je jezelf en je gezelschap op vers bereid roomijs in een waaier van verrukkelijke smaken.

Coupe Hasselt en omgeving

Ook in het hart van de provincie vind je overheerlijk ambachtelijk ijs! Bij IJs van Gelooven  snoep je van een echte Italiaanse specialiteit: een Siciliaanse brioche met ijs! Hun vers gemaakte gelato is ook beschikbaar in suikervrije, lactosevrije en vegan varianten. Genieten van authentiek roomijs bereid met verse producten doe je ook bij Het IJs Magazijn. Zij toveren hun winkel in de zomermaanden om tot een gezellig ijssalon.

Coupe Limburgse Kempen

Kenmerkend voor de omgeving van de Limburgse Kempen is haar veelzijdigheid. Dat is voor de ijssalons niet anders! Wat dacht je van een ambachtelijke traktatie tussen ezeltjes bij ’t Ezelsbrugske of in het gezelschap van de pony’s van Franciscushof? Op de weides van de Sonnishoeve zie je een 150-tal zwart- en roodbonte koeien die de melk geven voor het huisbereide roomijs. Die traditie van eigen koemelk naar eigen overheerlijk ijs vind je al sinds 1984 bij de Tievishoeve en ook de Weteringshoeve is een actieve boerderij waar dagelijks het lekkerste ijs wordt gedraaid van eigen koemelk. Geef je naast je buik ook graag je ogen de kost? Op melkveebedrijf 't Roren-ijsje word je meegenomen op een reis door de boerderij en zie je de verwerking van melk tot lekkernijs. Zin in wat afwisseling? Bij ’t Kasteeltje smul je van pannenkoeken en wafels met huisbereid geitenmelkijs.

Neem een welverdiende pauze bij één van deze ijssalons tijdens je fietstocht!

Plan je een leuke fietstocht door de Limburgse Kempen? Neem dan zeker een welverdiende pauze bij Bar Josef in Bokrijk waar IJshuys trailer Maurice jullie graag in de watten legt met schepijs, coupes, en milkshakes. Ter hoogte van de fietsroute tussen knooppunt 252 en 62 geeft Summit Ice & Coffee je een goede reden voor een tussenstop met een dagvers hoeve-ijsje. Waan je in Italië met un delizioso gelato van gastrobar Zoete, vlakbij knooppunt 70. Even verpozen tussen fietsknooppunten 247 en 256 doe je bij De Kleine Hof, waar de ijskaart net zo blij maakt als het prachtige uitzicht op de uitgestrekte velden. En in de buurt van knooppunt 32 kan je twee keer stoppen! Op het ruime terras van 't Schepijsje smul je van vers bereid roomijs in verschillende ijscoupes. Even uitblazen in de omgeving van een rustieke boerderij? Bij De 2 spanten geniet je in het zonnetje van lekkere ijsjes, wafels en pannenkoeken.

Benieuwd hoe 78 jaar ervaring in ijs maken smaakt? VICA cremerie artisanal laat je met hun tweede zaak in Lommel graag proeven van hun vakkundigheid. Tussen knooppunt 98 en 243 vind je Gelateria Trobbiani, een ideale rustpauze tijdens een dagje winkelen op de Hasseltweg. Hier is de toog gevuld met smeuïg Italiaans ijs in 16 verschillende smaken! Niet genoeg? De gediplomeerde ijsbereiders van IJssalon IJsmeesters dagen je graag uit met meer dan 60 huisgemaakte ijscoupes. Kan jij nog kiezen?!

Coupe Maasland

Het bekoorlijke rivierlandschap van het Maasland is met rede een bijzonder populaire fietsregio. De aanwezige ijssalons tillen je uitstap naar een nog hoger plezierniveau! Zo is IJscafé Huize Jammeties een begrip in Eisden-Dorp sinds 1927. Geniet op het tuinterras van een huisbereid ijsje terwijl de kinderen de suikers weer verbruiken op de speeltuin. Of laat ze naar hartlust spelen op de trampolines van ijssalon 't Stampertje waar ze kunnen kiezen uit een waaier aan ijscoupes. Fiets je tussen knooppunt 527 en 59? Stop dan zeker bij Dorne ijs voor een ambachtelijke lekkernij op het terras. Benieuwd naar het verhaal van melk tot ijs? Je weet er alles van na een bezoekje aan IJsatelier Engelenveld. Ze laten je graag zien én proeven hoe kwaliteitsvol hoeve-ijs wordt gemaakt.

Deze ijssalons in Limburg tillen je uitstap naar een nog hoger plezierniveau!

Coupe Voeren

Ben je in de prachtige Voerstreek, ga dan zeker langs bij ’t Bakhuis. Het hart van dit ijssalon is letterlijk het bakhuis, waar vrouwen uit de buurt vroeger samen kwamen om hun broden te bakken. Vandaag de dag geniet je hier in een pittoreske setting van ambachtelijk roomijs, vers van de boerderij.   

Eén ding staat vast: een lekker ijsje is in Limburg nooit ver zoek. Onze tip? Probeer ze deze zomer allemaal. Want verandering van ijs doet eten!