Nationaal Park Bosland Wandelen met wielen

In Nationaal Park Bosland zijn er verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor zowel rolstoelgebruikers als geschikt voor gezinnen met buggy's.

1) Rolstoelpad Kattenbos

De groene route van Kattenbos (2,2 km) is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers. Dit verharde pad is voorzien van extra rustplaatsen en een picknickplaats. Op deze route bouwde kunstenaar Will Beckers het indrukwekkend kunstwerk Bijt in het zand.

Kom wandelen

- Startplaats en parking: Zandstraat, 3920 Lommel (100 meter voorbij de molen), langs de weg Leopoldsburg-Lommel.
- Openbaar vervoer: Lijn 29 Lommel-Hasselt of Belbus 177 (enkel op reservatie: T 011 850 300). Het treinstation van Lommel ligt op 1.7 km van Kattenbos

2) Rolstoelpad Holven - t' Plat

In het mooie gebied Holven- 't Plat kunnen rolstoelgebruikers genieten van enkele belevingstoestellen (een orgelwip, fluisterpalen, een roterende schijf en een dendrofoon) die de beleving intenser maken. Deze wandeling (blauwe route) heeft een lengte van 2 km en vertrekt aan de MS-kliniek.

Kom wandelen

- Startplaats en parking: MS-Centrum, Kleine Boemerangstraat z/n, 3900 Pelt
- Openbaar vervoer: Belbus 745 (Halte Gortenstraat en kerk Holheide)


3) Rolstoelpad Resterheide

Wie in Hechtel-Eksel op pad wil met de rolstoel, trekt best naar Resterheide. In dit 170 ha grote natuurgebied op de grens van Hechtel-Eksel en Peer vind je het zogenaamde ‘lieveheersbeestjespad’, een verharde route van 2,5 km speciaal voor rolstoelen en buggy’s.

Onderweg geniet je van de mooie natuur, die onderdeel uitmaakt van Bosland en de Vallei van de Zwarte Beek, en die zich kenmerkt door bos en heiderelicten. Het rolstoelpad leidt ook langs de Begijnenvijvers.

Kom wandelen

- Startplaats en parking: Begijnenstraat z/n, 3940 Hechtel-Eksel

Individuele tarieven

  • € 2,50 voor wandelkaart van het wandelgebied

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk