Natuurgrenspark De Groote Heide

Natuurgrenspark De Groote Heide is een gebied van maar liefst 6.000 hectare dat zich uitstrekt vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot ver over de grens met België in Pelt en Hamont-Achel. Zo struin je er bijvoorbeeld langs het kabbelende water van de Dommel, sta je oog in oog met de runderen in De Plateaux-Hageven of vlij je neer op het terras van de Achelse Kluis met een verfrissende Achelse Trappist.

De Groote Heide is de buiten op z’n best. Een optelsom van tal van kleinere natuurgebieden met elk hun eigen waarde, charme en mogelijkheden. Onderling verbonden door een prima fiets- en wandelroutenetwerk. Daartussen en daar omheen prachtig landelijk en agrarisch buitengebied. En niet te vergeten: water! Tientallen vennen verspreid door het gebied. Vanuit het zuiden een brede waaier van beken en beekjes eindigend in de Dommel.

De verschillende natuurpoorten zijn de ideale start voor jouw bezoek aan het Natuurgrenspark en bieden voor ieder wat wils!

Individuele tarieven

  • Natuurgrenspark De Groote Heide is gratis te bezoeken. Een wandel- of fietskaart van het volledige gebied kost € 4,95.

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m