Kaasmakerij Catharinadal

Op de plaats waar eeuwenlang zusters Franciscanessen woonden, is de kaasboerderij Catharinadal gelegen. In deze historische hoeve woont en werkt de familie Boonen, nabij het centrum van Achel. De broers Bert en Peter, begonnen in 1990 met de melk van een 60 koeien zelf boter en kaas te maken. Wat later kwamen er kruidenkaas en yoghurt bij en nu verkopen ze een 210-tal zelfgemaakte zuivelproducten, waaronder de nu intussen wereldberoemde “Grevenbroecker” blauwschimmelkaas. In 2009 sleepte deze kaas te Lyon de “Caseus Award” in de wacht, die beschouwd wordt als het wereldkampioenschap van de kazen. Het belangrijkste basisproduct van Catharinadal is de verse melk. Die wordt geleverd door een 100-tal roodbonte "long live" koeien die op zo'n 20 hectare weiden van gras en klaver grazen. Dankzij de dagelijkse verse melk, kan Catharinadal de beste garantie leveren op verse kaas, ijs en zuivelproducten. Ze maken kaas zoals die 500 jaar geleden in de Kempen werd gemaakt, een natuurproduct van rauwe melk dat behalve zout, geen additieven bevat.

Individuele tarieven

  • Individueel kan er wel altijd een bezoek gebracht worden aan de kaaswinkel tijdens de openingsuren en krijgen ook steeds een informatiefilmpje te zien over de werking van de kaasmakerij.

Groepstarieven

  • RONDLEIDINGEN -- Uitleg over de geschiedenis van Catharinadal en hoe kaas gemaakt wordt.
    € 9/ persoon (min. € 90).
    Duur: 1 uur 30.
    Enkel woensdag- en donderdagnamiddag. Altijd telefonisch reserveren.

    KAAS MAKEN -- Initiatie cursus kaas maken voor groepen vanaf 12 personen.
    Iedere persoon maakt zijn eigen kaasje.
    € 40 per persoon (min.12 personen)
    Duur: 3 uur

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk