PIPO appelsappen / Fruitbedrijf Porreye

PIPO = 2 bedrijven - 1 ziel/ fruit telen en fruit verwerken
Bij PIPO breng je een bezoek aan 2 familiebedrijven met 1 ziel: Fruitbedrijf Porreye en fruitverwerkingsbedrijf PIPO.
Van milieuvriendelijke en biologische teelt van appelen, peren en kersen tot de volledige verwerking ervan in 8 (h)eerlijke gezonde appelsappen, suikerarme confituren en siropen. Aan de sterrentent tussen de boomgaarden stap je in de PIPO-trein die de fruitplantages letterlijk én symbolisch verbindt met het fruitverwerkingsbedrijf. Onderweg kom je meer te weten over dit “prachtig stukje Haspengouw” met zijn authentieke holle wegen. Een extra belevingsmoment is er op het 80m hoge groendak van het waterreservoir. Als afsluiter geniet je van een heerlijke degustatie! Wil je graag een 'ietsje meer' kan je kiezen voor een bedrijfsbezoek met koffie en taart en/of lunch. De PIPO trein is zeer geschikt voor kinder - en verjaardagsfeestjes en kan perfect als origineel vervoermiddel aangevraagd worden.
De exclusiviteit wordt bepaald door de unieke locatie maar ook door het feit dat elk bezoek een intiem gebeuren is omdat er slechts 1 groep per bezoek aanvaard wordt.
Elke zondag in de maand april van 13 -18 u. nodigt de familie Porreye je van harte uit op de PIPO bloesemlounge. Tussen de bloesems geniet je van lekkere streekproducten en ieder half uur vertrekt de PIPO trein voor een rondleiding. Voor de jongsten is er kinderanimatie; ze kunnen ravotten op het springkasteel en vinden een ritje met de PIPO trein ook wel de max !
Met op de achtergrond live muziek kan je nergens zo gezellig vertoeven als hier! De inkom is gratis.
In samenwerking met toerisme Sint-Truiden worden elke woensdagnamiddag in de maand april rondleidingen gedaan om 14 en 15 u. Piet en Veerle vertellen op de PIPO trein over hun leuke familiebedrijf met zijn wel en zijn wee. Je komt te weten hoe zij hun fruit telen en het ook verwerken.
Fruitbedrijf Porreye / PIPO appelsappen is zeer toegankelijk voor minder mobiele mensen.

Individuele tarieven

  • Individuele rondleidingen enkel in samenwerking met Toerisme Sint-Truiden

Groepstarieven

  • Prijzen afhankelijk van de formule en het aantal personen. Voor meer informatie, mail info@pipoappelsappen.be.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk
Verwarmen babyvoeding