Ons aanbod van Limburgs vakmanschap

Sorteer op Populariteit
Ruttermolenwinkeltje - e

Ruttermolenwinkeltje

TONGEREN
Serge en Marica baten niet alleen B&B De Ruttermolen uit in Tongeren, ze pakken ook uit met verrassende artisanale producten in hun Ruttermolenwinkeltje. Na 18 jaar ervaring vanuit hun bakkerij, hebben ze nu gekozen voor een heel kleinschalig winkeltje in hun oude molen.

Het begon allemaal met een potje confituur, dat al snel uitgroeide naar een leuk assortiment handgemaakte producten.

Met beiden een koksdiploma op zak leidt dat tot echte smaakbommetjes. Denk aan zelfgemaakte hazelnootpasta, advocaat op grootmoeders wijze en limoncello.
Wat ze niet uit de tuin kunnen oogsten, kopen ze bij boeren in de buurt. En de recepten? Dat is een mix tussen familierecepten en eigen ervaring. Kortom: een geweldig mooi artisanaal verhaal, dat dan ook bekroond is met het Handmade in Belgium-label.

Alles wat je in het Ruttermolenwinkeltje vindt, ziet er niet alleen ontzettend lekker uit. Soms schuilen er ook geweldige familieverhalen achter. “Onze smaakvolle hazelnootpasta is een recept van mijn grootvader die "Nonkels natuurbrood" oprichtte. Heerlijk voor op bijvoorbeeld brood, rijstwafels of croissants. Maar ook in gebak verwerkt, is dit om duimen en vingers af te likken. Men noemt het wel eens "smeergoud”.

Ben je in de buurt van het fietsknooppunt 118-556 spring dan even van je fiets voor een heerlijke verfrissing met een ijsje. Onze bijzondere smaken moet je echt eens geprobeerd hebben.

Naast artisanale producten verkopen Serge en Marica ook de wol van hun alpaca’s in hun natuurlijke kleuren, alpacamutsen en -sjaals. “Alpacawol is zeer zacht en warm. Zeven keer warmer dan schapenwol zelfs!”

De passie van Serge en Marica weerspiegelt zich perfect in hun aanbod. Het enthousiasme waarmee ze op zoek gaan naar de beste lokale ingrediënten, de precisie waarmee ze alles bereiden: in één woord 'fantastisch!'
THE BAKERY by Panerex - The Bakery by Panerex

THE BAKERY by Panerex

MAASMECHELEN
Het was 1937 toen Gaspard Fastré zijn eerste oven aanstak en daarmee ook een lange familietraditie in het leven riep. De liefde voor ons beroep is immers over de generaties heen doorgegeven aan kinderen en kleinkinderen. Daarom zijn wij geen gewone bakkers, wij zijn gepassioneerde vakidioten.

Vandaag de dag zijn de tijden natuurlijk nogal wat veranderd. Wat ooit modern was, is nu achterhaald; dat geldt ook voor de bakkerswereld. Dit betekent dat je als bakker continu moet investeren in de toekomst en je constant moet verdiepen in nieuwe technologieën en bereidingstechnieken. Simpel zou je denken, maar dat is het natuurlijk nooit. Als bakker moet je namelijk steeds tegelijkertijd voor- en achteruit kijken. Niet alles is vandaag immers beter dan in 1937. Desems bijvoorbeeld, die in moderne bakkerijen lange tijd als een voorbijgestreefd rijsmiddel werden beschouwd, maken tegenwoordig weer een heuse revival mee. Daar zijn we trouwens erg blij om. Eindelijk weer karakter in ons brood.
Oog voor innovatie
Het is niet altijd makkelijk om te balanceren tussen traditie en vooruitgang; het doel bestaat erin ze zo goed mogelijk te verzoenen. In onze bakkerij proberen we dat inzicht te verheffen tot kunst. We gaan bijzonder ver in het gebruik van de meest moderne productietechnieken, zonder uit het oog te verliezen wat een goed product nu eigenlijk goed maakt.

Onze kneders zijn bijvoorbeeld uitgerust met state-of-the-art computers, sensoren en beeldschermsturingen waar de eerste astronauten alleen maar van konden dromen. Tegelijkertijd dragen we veel zorg voor de traditionele aspecten van onze ambacht. Tijd is daar één van de belangrijkste van. Voor het vervaardigen van een simpel wit brood trekken we bijvoorbeeld 18 uur uit. En dat proef je.

Opa zou vandaag nog steeds met een goedkeurende glimlach door onze bakkerij wandelen.