Ons aanbod van Limburgs vakmanschap

Ruttermolenwinkeltje - IJscrème

Ruttermolenwinkeltje

TONGEREN
Serge en Marica baten niet alleen B&B De Ruttermolen uit in Tongeren, ze pakken ook uit met verrassende artisanale producten in hun Ruttermolenwinkeltje . Na 18 jaar ervaring vanuit hun bakkerij, hebben ze nu gekozen voor een heel kleinschalig winkeltje in hun oude molen.

Het begon allemaal met een potje confituur, dat al snel uitgroeide naar een leuk assortiment handgemaakte producten.

Met beiden een koksdiploma op zak, leidt dat tot echte smaakbommetjes. Denk aan zelfgemaakte hazelnootpasta, advokaat op grootmoeders wijze en limoncello.
Wat ze niet uit de tuin kunnen oogsten, kopen ze bij boeren in de buurt. En de recepten? Dat is een mix tussen familierecepten en eigen ervaring. Kortom: een geweldig mooi artisanaal verhaal, dat dan ook bekroond is met het Handmade in Belgium-label.

Alles wat je in het Ruttermolenwinkeltje vindt, ziet er niet alleen ontzettend lekker uit. Soms schuilen er ook geweldige familieverhalen achter. “Onze smaakvolle hazelnootpasta is een recept van mijn grootvader die "Nonkels natuurbrood" oprichtte. Heerlijk voor op bijvoorbeeld brood, rijstwafels of croissants. Maar ook in gebak verwerkt, is dit om duimen en vingers af te likken. Men noemt het wel eens "smeergoud”.

Ben je in de buurt van het fietsknooppunt 118-556 spring dan even van je fiets voor een heerlijke verfrissing met een ijsje. Onze bijzondere smaken moet je echt eens geprobeerd hebben.

Naast artisanale producten verkopen Serge en Marica ook de wol van hun alpaca’s in hun natuurlijke kleuren, alpacamutsen en -sjaals. “Alpacawol is zeer zacht en warm. Zeven keer warmer dan schapenwol zelfs!”

De passie van Serge en Marica weerspiegelt zich perfect in hun aanbod. Het enthousiasme waarmee ze op zoek gaan naar de beste lokale ingrediënten, de precisie waarmee ze alles bereiden: in één woord 'fantastisch!'
Proeverij in de mergelgrotten I CleurenCiders - Jana en Sander Cleuren I Founders CleurenCiders

Proeverij in de mergelgrotten I CleurenCiders

RIEMST
CleurenCiders is een jong familiebedrijf dat unieke high-end producten maakt op basis van appels uit Haspengouw.

Kennismaken met ons groeiende gamma aan schuimwijnen en digestieven kan in één van de mooiste ruimtes die de Mergelgrotten van Kanne rijk zijn. We organiseren onze proeverijen in het proeflokaal waar flessen POMM. sur latte liggen te rijpen. De prachtige muurschilderijen, sfeervolle belichting en kaarsen maken deze ruimte extra gezellig.

Onze proeverijen zijn een ware smaakreis waarbij je kan proeven van onze diverse POMM. en PITT. varianten, een gamma dat inmiddels uitgegroeid is tot 7 producten. Uiteraard kom je tijdens deze smaakreis ook meer te weten over de passie die schuilt in de werking van CleurenCiders, ons authentieke productieproces en onze unieke marketing strategie. De proeverij verloopt onder de deskundige begeleiding van broer Sander of zus Jana Cleuren. Als founding team van CleurenCiders kunnen zij elke vraag van een gedetailleerd antwoord voorzien.

Bovendien krijg je tijdens de proeverij ook de kans om meer bij te leren over de historie van de mergelgrotten. Dankzij onze samenwerking met  VISIT KANNE is het mogelijk om te genieten van een rondleiding in de mergelgrotten onder begeleiding van een professionele gids.

Naast de rondleiding, zijn er ook variaties mogelijk qua aantal producten dat je wenst te proeven. In de meest uitgebreide formule kun je bijvoorbeeld al genieten van producten die nog niet op de markt verkrijgbaar zijn [bv. POMM.PINK]. Ook bieden we mogelijkheid tot food pairing, waarbij we elk van onze dranken combineren met nauwkeurig uitgekozen kazen.

Afhankelijk van de combinatie die jouw groep kiest [4 producten of 6 producten, al dan niet uitgebreid met een rondleiding en/of aangepaste kaasschotel], kan de duur van een rondleiding schommelen tussen 1,5 uur en 3 uur, terwijl de prijs varieert tussen de € 15 en € 35 per persoon.  Via onze bookingstool kun je een overzicht van de mogelijke opties en prijzen