GlazenHuis

Liefhebbers van hedendaagse glaskunst kunnen GlazenHuis tijdens hun bezoek aan Lommel niet links laten liggen. Het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst werd opgericht in 2007 en is intussen internationaal bekend. Droom er weg bij unieke tentoonstellingen en boeiende demonstraties glasblazen. Of ga er zelf de uitdaging aan met het hete, vloeibare glas!

Glas kijken:
GlazenHuis organiseert jaarlijks twee expo’s met kunstwerken van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan groeps- en soloprojecten, en een eigen unieke collectie glaskunstwerken. Vanuit de tentoonstellingsruimten kan je binnenkijken in het glasatelier en de iconische spiraalvormige trap beklimmen: de 30 meter hoge glazen torenspits is ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek!

Glas maken:
Het glasatelier is een broeihaard van creatief talent. Hier ontstaan via diverse, eeuwenoude technieken de meest uiteenlopende glazen kunstobjecten. Loop je helemaal warm voor een cursus glasblazen of glasgieten? De glasblazers leren je de kneepjes van het vak tijdens een workshop of meerdaagse cursus. Van introducties glasblazen en glasgieten tot workshops voor gevorderden, er is voor ieder wat wils.

Glas kopen:
Spring eens binnen in de Glasshop. Hier vind je prachtige vazen, sieraden en andere glasobjecten in verschillende prijsklassen. Naar eigen ontwerp en met veel liefde door de glasblazers gemaakt.

Individuele tarieven

  • Voor individuele tarieven: www.glazenhuis.be

Groepstarieven

  • Voor groepen vanaf 12 personen: € 3,-
    1 gids tot en met 25 personen: € 60,- extra

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Rolstoelvriendelijk
Verschoningshoekje of kindertoilet