Limburg net iets verrassender

Limburg, dat is net iets verrassender. De mensen verwelkomen je gastvrijer en de landschappen tonen meer variatie. Kom zelf uit de lucht vallen en zweef zoals Matteo Simoni over Limburg. Je vliegt van het ene adembenemende uitzicht naar het andere. In welk landschap wil jij landen?

Limburg net iets verrassender

In vrije val boven Limburg

Landschap in de Voerstreek

Groene heuvels en pittoreske dorpen glijden onder je door als een schilderachtig tafereel. De reis begint in de Voerstreek. Spot je de grazende koeien in de weilanden? Vanaf hier lijken het witte stipjes in een groene zee.

Land in het Voerense gras

Landschap met doorkijkkerkje in Borgloon bij zonsondergang

Wanneer de weilanden gedeeltelijk plaatsmaken voor boomgaarden en akkerland, zit je boven de fruitstreek. Straks zien die fruitbomen wit van de bloesems. Wat een mooi zicht zal dat zijn. En oh ja, probeer eens te tellen hoeveel kastelen je ziet?

Strijk neer tussen de fruitbomen

Panorama van stad Hasselt in Limburg

Aan de horizon doemt Hasselt op. Het levendige marktplein en de kenmerkende kerktorens herken je meteen. Ook de roze muur van Z33 valt op. In Quartier Bleu zie je de boten in de jachthaven liggen. De terrasjes aan het water lonken uitnodigend.

Zet je in Hasselt de landing in?

Uitzicht over de heide en waterplassen van de Teut in Limburg

De stad ligt nog maar even achter je en uitgestrekte heidevelden schuiven voorbij. De zon schittert in de vele waterplassen. Dit moet echt een prachtig tafereel zijn in de zomer, wanneer de heide paars bloeit.

Trek je parachute open boven de heide

'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland

Je vliegt verder totdat je een mozaïek van bossen, meren en zandvlaktes met hier en daar wat heidegronden herkent. In dit bos zijn kinderen baas! Je hoort ze ravotten in de talrijke speelbossen. De iconische cirkel van 'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland is duidelijk herkenbaar.

Is dit je eindhalte?

De landduinen van Oudsberg in Nationaal Park Hoge Kempen

Een felle wind blaast je richting het oosten. Je krijgt de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen, in het vizier. Het landschap van Duinengordel, deel van Nationaal Park Hoge Kempen, bestaat uit landduinen omgeven door bos en heide. Kijk! Daar zie je een groep ruiters galopperen.

Land in het zadel

De tweelingterril van Nationaal Park Hoge Kempen bij zonsondergang

In vogelvlucht vlieg je verder tot aan de andere kant van het Nationaal Park. De steenbergen die opvallend boven het landschap uitsteken zijn stille getuigen van het mijnverleden in Limburg. De dikke naaldbossen voorzagen vroeger in het hout voor in de mijn. Pas op dat je niet tegen een schachtbok botst.

Daal af naar de top van de terril

Kajakken op de Maas in Limburg

Als laatste bereik je de Maas die kronkelend de grens vormt tussen België en Nederland. Scheer over het wateroppervlak van de Maasplassen, maar let op dat je de konikpaarden die hier vrij grazen niet laat schrikken. De wilde riviernatuur wisselt af met de typische Maasdorpjes.

Plons in het water

Bekomen van je vrije val boven Limburg? Ja, hier is alles net wat intenser. Net wat … verrassender. Beleef het dit jaar zelf en kies voor die ontdekkingsreis dichtbij huis. Wij wachten met open armen op je!

Wil je nu ook echt in vrije val boven Limburg vliegen?

Visit Limburg geeft een parachutesprong voor twee personen weg. Spring samen met Matteo Simoni uit een vliegtuig en laat de Limburgse landschappen jou de adem benemen.

Doe mee aan de wedstrijd!

3 keer per jaar de leukste tips en verhalen in je brievenbus?

>> Abonneer je gratis op Gast.