Hasselt

Hasselt heeft alle ingrediënten voor een geslaagde citytrip of een weekendje weg. Je kan er eindeloos shoppen in exclusieve boetieks en hippe concept stores. Zin in cultuur? Loop binnen in één van de musea of speur naar street art in het straatbeeld. Geniet op één van de vele gezellige terrasjes van een drankje of kies voor culinair genot in één van de restaurants. Wie op zoek is naar rust, kan zich begeven naar de groene rand.

Shoppen en cultuur

In Hasselt combineer je shoppen met een dosis cultuur. Alle hotspots bevinden zich op wandelafstand. In het Jenevermuseum leer je hoe je jenever schenkt, bewaart en… degusteert. Het Modemuseum neemt je tijdens wisselende expo’s mee in de wondere wereld van mode, van gisteren en vandaag. Fan van graffiti? In de grootste street art-stad van België tooiden (inter)nationale graffitikunstenaars meer dan 80 gevels met hun creaties. Je mist geen enkele met de Street Art Cities app. En het perfecte shop-en-lunch moment beleef je op Quartier Bleu, de Blauwe Boulevard.

Modepoppen in het Modemuseum in Hasselt

Van zen tot kinderpret

Op zoek naar rust? Fiets of wandel naar de grootste Japanse Tuin van Europa. Ontdek in het Belevingscentrum van Abdijsite Herkenrode het verhaal van 600 jaar vrouwen in de Abdij. Dwaal daarna door de tuinen en verken het vijverdecor van De Wijers. Met de kleinsten beleef je dolle pret in Plopsa Indoor Hasselt.

De Japanse Tuin in Hasselt