Wandelbox 'Greenspots'

Haspengouw, fruitstreek met een rijk verleden.
Het glooiende landschap van Zuid-Limburg is in belangrijke mate gevormd door de landbouw: akkers, holle wegen, vierkanthoeves en hoogstamboomgaarden. In de lente lokt de witte bloesemzee duizenden toeristen en recreanten. Maar ook de vele erfgoedrelicten trekken de aandacht. Meer dan 100 kastelen, monumentale hoeves, Gallo-Romeinse overblijfselen zoals de Romeinse weg, het aquaduct in Tongeren en de Romeinse tumuli dragen bij aan het typische landschappelijk karakter van Haspengouw.

Ontdek het gevarieerde Haspengouwse landschap in 10 Greenspots- landschapswandelingen, samen goed voor meer dan 400 kilometer wandelplezier. Vanuit één centraal punt vertrekken drie of vier landschapswandelingen die variëren tussen de 3 en de 16 kilometer.
De ene keer wandel je in besloten valleigebieden, de andere keer geniet je van weidse vergezichten of loop je door hoogstamboomgaarden. Tal van bezienswaardigheden liggen op je route en de veelal onverharde paden leiden je door schitterende natuurgebieden.

Greenspots:

Alden Biesen, Bilzen
Grootloon, Borgloon
Heks, Heers
Mettekoven
Munsterbos, Bilzen
Nieuwenhoven, Sint-Truiden
Rullingen, Borgloon
Schulensbroek, Lummen
Vrijhern,Hoeselt
Zammelen, Kortessem

De 10 Greenspots zijn verzameld in één wandelbox, onmisbaar voor de actieve wandelliefhebber. De box bevat 10 wandelkaarten van de Haspengouwse Greenspots en 2 kennismakingswandelingen van de wandelnetwerken in Zuid-Limburg: Sint-Pietersberg (Kanne - Riemst) en de Voerstreek. De wandelfolders bevatten een duidelijke topografische kaart, praktische informatie, prachtige foto's en veel interessante weetjes over het wandelgebied. Te koop via de webshop van wandeleninlimburg.be.

Individuele tarieven

  • Wandelbox: € 15
    Beiden verkrijgbaar via de webwinkel van wandelen in limburg.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk