Landschapswandeling Pittoreske kerkdorpen

Dit gevarieerd landschap heeft alle troeven voor eindeloze ontdekkingstochten door vochtig Haspengouw. Proef van het platteland met zijn rustige kerkdorpen, monumentale vierkantshoeves en sprookjesachtige kastelen. In dit glooiend geheel verrijzen akkers, graslanden, fruitbomen en zelfs wijngaarden. In de beekvalleien heeft de natuur het hoogste woord. Volg de kronkels van waterlopen die stap voor stap hun moerassige geheimen prijsgeven.

Start je wandeling aan het Pliniuspark en ontdek het gebied ‘De Beukenberg’. Je treft er een aquaduct - een kunstmatige aarden ophoging voorzien van een houten waterbekken dat in de 1ste eeuw de vlotte watertoevoer naar het stadscentrum van Tongeren moest garanderen. De restanten van het aquaduct kennen we vandaag als ‘De Beukenberg’, een schitterend wandelgebied dat erkend is als beschermd archeologisch monument. Liever vertrekken in een pittoresk kerkdorp? Vanaf de startplaats in Piringen wandel je van aan de kerk met 13de-eeuwse toren zomaar de velden in.

Ook vanuit Jesseren, Gors-Opleeuw en Zammelen (startplaats tijdelijk niet toegankelijk!) kan je deze adembenemende wandelpaden ontdekken.


Routes:
- startplaats Gors-Opleeuw: wandeling van 5km of 6km
- startplaats Zammelen: wandeling van 4km, 6km of 12,5km
- startplaats Jesseren: wandeling van 8 of 12,5km
- startplaats Piringen: wandeling van 9km of 12,5km
- startplaats Beukenberg: wandeling van 4km, 7,5km of 9,5km

Prijs wandelfolder: 4 euro

Individuele tarieven

  • Wandelfolder te koop via www.wandeleninlimburg.be of bij de toeristische infokantoren voor 4 euro.