Als bierliefhebbers rijpte einde 2018 bij ons het idee om een eigen bier te brouwen, hetgeen resulteerde in een artisanale brouwerij mét resultaat! Zo konden we, niet zonder enige fierheid, in september 2019 een eerste product op de markt brengen: De Logt Blond, een bier van hoge gisting met een frisse, volle smaak.
Door het plaatselijke succes was de toon gezet en uiteraard smaakte dit naar meer. Dus staken we de handen uit de mouwen en lieten onze creativiteit de vrije loop, ook weer met het verhoopte succes: er zijn ondertussen al verschillende bieren in productie.
Omdat we onze bieren beschouwen als een ambachtelijk product werken we volledig artisanaal, zo verloopt het brouwproces geheel handmatig en zien we persoonlijk toe op alle stadia van het gerstenat in wording. Van basis tot eindproduct, alle stappen in de verwerking krijgen rustig de tijd om te komen tot een resultaat waarop we fier kunnen zijn. Het brouwproces neemt aldus ongeveer zes uur in beslag, daarna gaat het wort in de gisttanks. Na circa drie weken wordt er gebotteld en gebeurt de hergisting op fles. Nog eens vier weken later is het bier van hoge gisting klaar voor consumptie. Gezondheid!

We heten je van harte welkom op ons fietsterras in de Lochtstraat 48, 3941 Hechtel-Eksel, waar we met de event truck onze opwachting maken. Hier kun je van onze bieren of een andere verfrissing genieten, maar let wel, als je voor een biertje kiest, schenken we enkel onze eigen bieren!
Kom je ons al wandelend of met de fiets opzoeken? Het terras is gelegen langs de wandelroutes van Nationaal Park Bosland (wandelknooppunt 229), vlakbij fietsknooppunt 257 van 'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland.

Faciliteiten

Aanbod streekgerechten/producten
Buggyvriendelijk
Drinkbus bijvullen, ev. mits consumptie
EHBO-koffer aanwezig
Fietsreparatieset ter beschikking
Groepen zijn welkom mits reservatie
Kindermenu
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Picknicken kan mits consumptie
Snacks (beperkte kaart)
Speeltuin buiten
Streekdranken
Terras
Vegetarisch aanbod
Veilige fietsenstalling
Verwarmd terras