Er is al zoveel te zien en doen in Limburg en toch komen er regelmatig bijzondere pareltjes bij die je absoluut op je bucketlist moet zetten. Welke ga jij deze zomer een bezoekje brengen?

1. Fietsen door de Bomen

Op 14 juni opende dit unieke fietspad dat je meeneemt tot op 10 meter hoogte, helemaal tot in de kruinen van de bomen. Ondertussen hebben al duizenden fietsers van dit uitzicht genoten. Blijf niet achter, pak je fiets en rep je naar Pijnven in Bosland.

2. LABIOMISTA

De plaats waar vroeger de oude zoo en mijnsite van Zwartberg lag, is nu LABIOMISTA, een project van kunstenaar Koen Vanmechelen. Een fascinerende plek die draait om de mix van het leven, cultuur en natuur, orde en chaos. Je moet het zelf eens gezien hebben. Open sinds 6 juli.

3. Helsh(ea)ven

Een nieuw uitkijkpunt over het Haspengouwse landschap. En niet alleen het uitzicht is magnifiek, ook het uitkijkpunt zelf is de moeite waard. Een kapel die lijkt te zweven boven de grond, dat is toch speciaal. Perfect voor jouw volgende Instagrampost. Waar? Aan de Galg in Helshoven.

4. Dinner on the Lake

Alleen deze zomer dineer je in Maasmechelen in het midden van een meer. Jazeker, een bootje brengt je naar een drijvende hacienda waar je een heerlijk culinaire avond met driegangenmenu beleeft. En dat op het midden van het water, het is een iets anders. Je hebt nog tot 30 september om je tafeltje te reserveren.

Hoogtepunten

Fietsen door de Bomen

Limburgse Kempen

LABIOMISTA - Studio Koen Vanmechelen

Limburgse Kempen

Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw

Haspengouw
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis