Er is al zoveel te zien en doen in Limburg en toch komen er regelmatig bijzondere pareltjes bij: nieuwe wandelingen, fietsroutes, spraakmakende tentoonstellingen en zoveel meer. Wat zet jij absoluut op je bucketlist?

Laatste update: 11 januari 2023

1. National Park Trail

Sinds juni 2022 wandel je op de National Park Trail 110 km doorheen het enige nationale park van België. 5 etappes werden kant-en-klaar uitgestippeld, maar uiteraard mag je de Trail op eigen tempo lopen. Na deze tocht heb je voluit de diversiteit van de natuur in je opgenomen. Dorien van de blog 'Op Wandel' testte de derde etappe voor ons uit. Lees wat haar ervaring was.

Meer informatie over de National Park Trail

Expeditie Bilzen

2. Expeditie Bilzen

Nog meer wandelen over een wat langere afstand in Bilzen. Expeditie Bilzen is geen nieuw concept, wel de 3 wandellussen tussen 25 en 30 km die je vanaf oktober 2022 kan ontdekken. De routes zijn volledig bewegwijzerd tot en met 5 maart 2023. Berg je wandelschoenen deze winter dus zeker niet op!

Meer informatie over Expeditie Bilzen

3. Winterexpo's in het GlazenHuis Lommel

Breng deze winter een warm bezoek aan het GlazenHuis in Lommel. Liefst 3 tentoonstellingen over glas en glaskunst houden je wel even zoet. Eventueel te combineren met een workshop glasblazen, maar wees dan wel snel, want die zitten over het algemeen vrij snel vol.

Meer informatie over de winterexpo's in het GlazenHuis

Expo 'KOMPELKOPPEN' van Stephan Vanfleteren & Stef Van Alsenoy

4. Expo 'KOMPELKOPPEN' van Stephan Vanfleteren & Stef Van Alsenoy

In ZLDR Luchtfabriek in Heusden-Zolder stelt topfotograaf Stephan Vanfleteren 60 portretten van ex-mijnwerkers tentoon. Echte karakterkoppen, die kompelkoppen, vastgelegd in zijn authentieke stijl. Artistieke kompaan Stef Van Alsenoy haalt het mijngevoel helemaal naar boven met video en soundscape. De expo is verlengd tot en met 28 januari 2023, dus zet dit nog snel op de agenda.

Meer informatie over de expo 'KOMPELKOPPEN'

Nieuwe eet- en drinkadresjes

  • De Vennestraat in Genk heeft er een nieuw en vooral lekker adresje bij. In Balena Osteria staan zowel typische Italiaanse klassiekers als gerechten met een Franse touch op het menu. Smakelijk!
     
  • Kraakverse ontbijtmanden, brunch boxen, apéro planken en picknick boxen die als je wilt ook nog eens tot bij jou geleverd worden, daarvoor kan je in Sint-Truiden terecht bij Eve'licious.

Binnenkort te verwachten