Heusden-Zolder

Heusden-Zolder, centraal gelegen in Limburg, is een voormalige mijngemeente. Vandaag fiets of wandel je hier door het vijverlandschap van De Wijers, langs mijnpatrimonium en het Circuit Zolder. 

Mijnsite de Schacht

In 1992 sloot de mijn van Zolder als laatste zijn deuren in Limburg. Intussen werd het monumentale erfgoed gerestaureerd en kreeg het een nieuwe bestemming. Ontdek in de imposante compressorenzaal 'ZLDR LUCHTFABRIEK' hoe mijnwerkers tot 800 meter diep afdaalden en er konden ademen en werken. Wandelingen voeren je door de sfeervolle cités en naar de top van de terril met weidse vergezichten. 

Schachtbok op de mijnsite van Heusden-Zolder

Domein Bovy in De Wijers

Het familievriendelijke Domein Bovy is de ideale startplaats om de ontelbare vijvers van De Wijers te verkennen. Op het domein speuren kinderen naar Martin de IJsvogel en ravotten ze in een speeltuin. De bewegwijzerde routes brengen je tot in het hart van dit uitzonderlijk gebied. Boven op de top van de Bolderberg kijk je uit over de vijvers en het kasteel Terlaemen.

Wandelpad door de natuur in wandelgebied Bolderberg-Viversel in Heusden-Zolder

Rijd zelf op Circuit Zolder

Beleef een dag vol raceavontuur op dit voormalige Formule 1-circuit met internationale raceweekends, het WK BMX, de 24 Uur van Zolder, ... Verken het circuit met je eigen wagen of motor of test de spectaculaire BMX-track.