Genk

Genk is een bruisende stad die baadt in het groen. Het mijnverleden is hier alomtegenwoordig. Deze stad is de ideale bestemming voor een citytrip gecombineerd met een uitstap in de natuur.

Op citytrip in een bruisende wereldstad

Het mijnerfgoed is in Genk duidelijk zichtbaar. De tuinwijken, terrils, schachten en mijngebouwen vertellen stuk voor stuk een uniek verhaal. In C-mine, Thor Park en LABIOMISTA zit je bovendien goed voor een flinke portie kunst, cultuur en technologie. Of laat je verrassen door de diversiteit aan smaken in de vele specialiteitenwinkels en eethuizen in de Vennestraat en de Stalenstraat. Genk is een wereldstad op mensenmaat.

C-mine Genk

Een uitstap naar het groen

De groene rand rond Genk is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Op het domein van Bokrijk wandel je door het Openluchtmuseum en de bossen rondom. Hier ligt ook het welbekende 'Fietsen door het Water' in Bokrijk. Nog meer natuur wacht op je in Kattevennen, toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen. Hier starten diverse wandelroutes. Ook ruiters kunnen terecht op de ruiterpaden die door de naaldbossen lopen.

Gezin aan het spelen en picknicken op de Corpus picknickplaats in Kattevennen Genk