Maak een boswandeling in Kattevennen, toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen. Je start aan de Sterrenwacht. Het eerste deel van de wandeling loopt gelijk met het Planetenpad, waarbij je langs alle planeten van ons zonnestelsel op schaal stapt. De infoborden geven je meer uitleg over wat er daar in de ruimte allemaal rondzweeft.

Via het knuppelpad van 800 meter duik je dieper het naaldbos in. En dat bos vormt het decor voor de rest van je wandeling. De naaldbomen dienden als stuthout voor de steenkoolmijnen Het Regionaal Landschap Hoge Kempen vormt dit geleidelijk om tot natuurlijkere bossen met een meer diverse fauna en flora.

Voor een heerlijk rustige wandeling zit je hier dus helemaal goed. Bovendien is Kattevennen erg geliefd door ruiters, vandaar dat je onderweg regelmatig enkele natuurlijke hindernissen voor paarden tegenkomt.

Met het eindpunt al in zicht loont het de moeite om even het pad naar picknickplaats annex kunstwerk Corpus te nemen. Zit er nog wel wat fut in de wandelbenen? Beklim de Bliksemtrap voor een magnifiek uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen en Genk.

  • Groene route
  • 5.6 km
  • Beginner
  • Nationaal Park Hoge Kempen
  • Toegangspoort Kattevennen
    Kattevennen 15
    GENK

Download je bestand