TESEUM: schatkamer

In de schatkamer van het Teseum schittert de eeuwenoude kunstschat meer dan ooit. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek herbergt namelijk een van de grootste en rijkste kerkschatten uit de Lage Landen. Verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes zijn topstukken. Via interactieve media krijg je meer inzicht over de functie, betekenis en het gebruik van de historische stukken.

Het Teseum ligt aan de erfgoedsite van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, een opmerkelijke historische locatie. Vanuit de kapittelzaal, waar de ontvangstruimte zich bevindt, stap je in een boeiend verhaal dat zich uitstrekt over de romaanse toren en de zolder van de kloostergang. Muzikale intermezzo’s nemen je mee naar het muziekleven van het middeleeuwse Tongeren. Het thematisch verhaal eindigt bij de Kroningsfeesten, een brug tussen heden en verleden. Na het museumbezoek kan je aangenaam vertoeven in de prachtige kloostertuin en -gang.

Een multimediagids geeft je interessante achtergrondinformatie in het Nederlands, Frans, Engels of Duits. Deze digitale tool zit boordevol boeiende verhalen over de schatten van het Teseum. De parcoursen zijn zowel voor volwassenen, jongeren (12 - 16 jaar) en kinderen ( 6 - 12 jaar).

Individuele tarieven

  • Standaard: € 6
    6-26 jaar: € 1
    Senior: € 5

Groepstarieven

  • € 5

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk
Verschoningshoekje of kindertoilet