Brasserie de Kapelanij is een initiatief van de Limburgse Stichting Autisme, ondernemer in zorg en welzijn en de gemeente Zutendaal. Met dit initiatief willen we aan mensen met autisme en/of een andere beperking de mogelijkheid bieden om, voor of achter de schermen, mee te werken en van een zinvolle dagbesteding te genieten. We proberen mensen met autisme, die vooral op sociaal en communicatief vlak hinder ondervinden, op deze manier in te schakelen in het sociale gebeuren van een horecazaak.
Verder hebben wij samen met de gemeente Zutendaal een project lopen in het kader van een programma voor plattelandsontwikkeling. Ons project kreeg de naam ‘Eet lokaal, denk globaal’ en wil met het oog op duurzame landbouw de consumptie van lokale en seizoensgebonden producten stimuleren. In de gerechten op onze kaart werken we met vooral plaatselijke ingrediënten om zo de ‘voedselkilometers’ te beperken en de voedselketen zo kort mogelijk te houden. Daartoe zijn er vlakbij volkstuintjes gecreëerd door de gemeente waar de plaatselijke bevolking op een milieuvriendelijke manier groenten kan telen.
Er wordt ook gewerkt met derde wereld en fair-trade producten van de Oxfam-wereldwinkel. Deze producten worden verwerkt in ons aanbod op de kaart.
Tenslotte gaan we ook anders om met eventuele opbrengsten, gegenereerd door de Kapelanij. Deze opbrengsten worden namelijk volledig opnieuw geïnvesteerd in de zorg en komen zo ten goede aan mensen met autisme.

Faciliteiten

Aanbod streekgerechten/producten
Buggyvriendelijk
Drinkbus bijvullen, ev. mits consumptie
EHBO-koffer aanwezig
Fietsreparatieset ter beschikking
Groepen zijn welkom mits reservatie
Kindermenu
Kinderstoel en servies
Maaltijden
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Streekdranken
Terras
Vegetarisch aanbod
Veilige fietsenstalling
Verschoningshoekje of kindertoilet