In 1987 werd de Studio Pieter Stockmans opgericht om een
plaats te geven aan de ambachtelijke productie van porselein, in kleine reeksen, met bijzondere technieken, om ruimte te creëren voor experiment. De Studio staat voor groepswerk, of beter samenwerk(en). Want ook dochter Widukind is actief betrokken en heeft sinds 1997 de leiding over de studio. Piet Stockmans ontwerpt installaties, interieurobjecten en exclusieve serviezen voor sterrenrestaurants. Opvolging is verzekerd doordat ook Frank Claesen ontwerpt voor het merk Pieter Stockmans.

Expo "Piet 80"

Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Piet Stockmans is er een nieuwe tentoonstelling in het voormalig metaalmagazijn van de mijn van Winterslag te C-mine waar de Studio Pieter Stockmans gevestigd is.
Piet Stockmans toont hierbij nieuw vrij werk. Na meer dan 50 jaar werken met porselein heeft hij steeds nieuwe toepassingen.
Hij heeft een grote installatie voorzien in het midden van de 1200 m2 grote ruimte.
Maar ook nieuwe wandinstallaties en vloerinstallaties ontbreken niet in deze met daglicht gevulde museale ruimte.
Voor zijn 80ste verjaardag komt er een uitzonderlijk boek uit.
Gedrukt op 300 exemplaren op A3 formaat, 29,7x42cm.
Alle boeken worden gesigneerd door de kunstenaar.
Er zullen drie uitvoeringen zijn waarvan één gecombineerd met porselein.

Frank Claesen, die sinds 1998 ontwerpt voor de Studio Pieter Stockmans, brengt naar aanleiding van deze verjaardagsexpo een “ode aan Piet Stockmans”. Hij heeft het afgelopen jaar gewerkt aan 6 nieuwe ontwerpen waarbij hij een typisch Piet Stockmans element omgezet heeft naar een porseleinen object. Elk ontwerp met een eigen verhaal. Vanaf nu is Frank hoofdontwerper voor het merk Studio Pieter Stockmans.
Beide ontwerpers stellen enkele limited editions voor.

Individuele tarieven

  • Toegang shop & Expo Piet 80 - gratis.
    Individuele Rondleiding (eerste zondag van de maand) € 7 per persoon (reservatie noodzakelijk) - afhankelijk van de corona maatregelen

Groepstarieven

  • Je kan een groepsrondleiding reserveren in Studio Pieter Stockmans via admin@pietstockmans.com

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk