BeweeG-bos

Voor een stevige portie avontuur en sportieve uitdaging ben je in het gloednieuwe BeweeG-bos op het provinciaal Domein Dommelhof aan het juiste adres.

Het centrale startpunt is een BeweeG-plein, met onder andere een innovatieve beweegbank. Deze bank is een all-in-one zitbank met meerdere beweegfuncties. Met de zes oefenstations en meer dan 250 potentiële oefeningen kun je je hele lichaam trainen. Zowel G-sporters, clubsporters, als senioren worden uitgedaagd op deze innovatieve bank.

Het BeweeG-plein zet ook de groene context van het domein in de kijker. Het plein is gelegen langs de Dommel aan de rand van het bos en wordt afgezoomd met een knap insectenhotel en bloemenweide. Materialen zoals boomstammen en rotsblokken vormen speelse beweegelementen die zorgen voor een sterke verankering met de natuur.

Van aan dit plein vertrekt het BeweeG-pad, een avontuurlijk parcours van 1 km met 12 natuurlijke hindernissen voor kinderen en G-sporters, zoals het trotseren van een apenbrug over het water, een hoge slinger, een evenwichtsparcours en nog veel meer. Hierbij gebruiken kinderen al hun bewegingsvaardigheden, zoals springen, balanceren werpen, klimmen enzovoort.

Onderweg zorgt het personage Stientje Stekel voor een extra uitdaging: een BeweeG-zoektocht met 9 verschillende denk- en doe-opdrachten. Kraak de code en word een echte BeweeG-bos-kampioen.

Waarvoor staat de grote "G" in BeweeG? Als G-sportcentrum promoot het provinciaal Domein Dommelhof de visie om iedereen geïntegreerd te laten sporten. Ook met dit nieuwe aanbod kunnen verschillende doelgroepen aan de slag. Niet alleen G-sporters, maar ook senioren, jonge gezinnen, sporters, wandelaars, ... Kortom, iedereen is welkom om kennis te maken met het BeweeG-bos.

Het BeweeG-bos is vrij en gratis toegankelijk voor iedereen. Reserveren is niet nodig

Individuele tarieven

  • Gratis

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m